Foto: Shutterstock
Āboli bizpiena mīklas "rīta svārkos" - novērtēs katrs gardēdis.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 gab.lieli skābi āboli rozīnes kanēlis cukurs200 gbiezpiens200 kgmaragrīns200 gmilti cepamais pulveris

Sagatavošana

1

Vispirms uztaisa biezpiena mīklu: samīca kopā biezpienu, atlaidinātu margarīnu, miltus un cepamo pulveri.

2

Nomizo veselus ābolus un izdobj serdes.

3

Vēlams apakšdaļu "aizkorķēt" ar ābola gabaliņu.

4

Izdobtajā caurumā gandrīz līdz augšai ieber rozīnes, kanēli un cukuru.

5

Šādi sagatavotus ābolus "ietin" mīklā tā, lai pats augšgals paliek vaļā.

6

Mīklu var izrullēt kā palielu plācenīti, aptuveni 3-5 mm biezumā.

7

Vidū uzlikt ābolu un sacelt uz augšu "plācenīša" malas.

8

Liek uz pannas un šauj krāsnī cepties, līdz mīkla paliek zeltaini brūna. Ābolus atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: Pūķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!