Ābolkūka ar olbaltumu virskārtu
Foto: Privātais arhīvs
4.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 olas
olas
250 g
250 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 glāze
1 glāze krējums
krējums
200 g
200 g mīksts sviests
mīksts sviests
 
āboli
āboli
 
kanēlis
kanēlis
 
milti
milti
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Romantiskas vakariņas
  • Dažādas mīklas
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Garda un rudenīga ābolkūka ar gaisīgu bezē virskārtu, ko Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska. Šī ir viena no receptēm, kas piedalījās Cālis.lv un Zoombook rīkotajā recepšu konkursā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olu dzeltenumus sakuļ ar 100 gramiem cukura un cepamo pulveri, pievieno krējumu.

    Mīkstu sviestu saberž ar glāzi miltu drupačās, pievieno olu masai, samaisa un pievieno klāt tik miltu, lai iznāktu veltnējama mīkla.

    To kārtīgi izmīca, izveltnē un ieklāj veidnē, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem.

    Olu baltumus sakuļ ar atlikušo cukuru, ieliek uz neilgu laiku ledusskapī.

    Ābolus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.

    Klāj virsū uz mīklas, apkaisa ar kanēli.

    Liek kūku krāsnī 180 grādos cepties, kamēr biskvīts izcepies.

    Tad kūku izņem no krāsns un noklāj ar saputotajiem olu baltumiem, liek atkal krāsnī un cep, kamēr olbaltumi no virspuses kļūst cieti un kraukšķīgi.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form