Ābolkūka ar olbaltumu virskārtu
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Garda un rudenīga ābolkūka ar gaisīgu bezē virskārtu, ko Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska. Šī ir viena no receptēm, kas piedalījās Cālis.lv un Zoombook rīkotajā recepšu konkursā.

Olu dzeltenumus sakuļ ar 100 gramiem cukura un cepamo pulveri, pievieno krējumu.

Mīkstu sviestu saberž ar glāzi miltu drupačās, pievieno olu masai, samaisa un pievieno klāt tik miltu, lai iznāktu veltnējama mīkla.

To kārtīgi izmīca, izveltnē un ieklāj veidnē, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem.

Olu baltumus sakuļ ar atlikušo cukuru, ieliek uz neilgu laiku ledusskapī.

Ābolus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.

Klāj virsū uz mīklas, apkaisa ar kanēli.

Liek kūku krāsnī 180 grādos cepties, kamēr biskvīts izcepies.

Tad kūku izņem no krāsns un noklāj ar saputotajiem olu baltumiem, liek atkal krāsnī un cep, kamēr olbaltumi no virspuses kļūst cieti un kraukšķīgi.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form