Foto: Privātais arhīvs

Garda un rudenīga ābolkūka ar gaisīgu bezē virskārtu, ko Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska. Šī ir viena no receptēm, kas piedalījās Cālis.lv un Zoombook rīkotajā recepšu konkursā.

8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 olas250 gcukurs1 TKcepamais pulveris1 glāzekrējums200 gmīksts sviests āboli kanēlis milti

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus sakuļ ar 100 gramiem cukura un cepamo pulveri, pievieno krējumu.

2

Mīkstu sviestu saberž ar glāzi miltu drupačās, pievieno olu masai, samaisa un pievieno klāt tik miltu, lai iznāktu veltnējama mīkla.

3

To kārtīgi izmīca, izveltnē un ieklāj veidnē, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem.

4

Olu baltumus sakuļ ar atlikušo cukuru, ieliek uz neilgu laiku ledusskapī.

5

Ābolus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.

6

Klāj virsū uz mīklas, apkaisa ar kanēli.

7

Liek kūku krāsnī 180 grādos cepties, kamēr biskvīts izcepies.

8

Tad kūku izņem no krāsns un noklāj ar saputotajiem olu baltumiem, liek atkal krāsnī un cep, kamēr olbaltumi no virspuses kļūst cieti un kraukšķīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!