Ābolkūka - izcilā
Foto: Shutterstock
4.3529 17
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Svētku galdam vai mājinieku palutināšanai gatavota ābolkūka - izcilā.

Ābolus nomizo un sagriež daiviņās. Ja āboli skābi, pārkaisa cukuru un ļauj sacukuroties, kamēr mīkla gatavojas. Ja āboli nav pārāk skābi, tad nevajag cukuru.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar 1/2 glāzi cukura. Tad iesijā miltus, cepamo pulveri 0.5 paciņas vai pielej dzēstu sodu un vaniļu vai vaniļas cukuru.

Uz rupjās dārzeņu rīves pierīvē sviestu un pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu.

Mīklu mīca ar rokām, līdz mīkla atlec no tām. Ja nepieciešams drusku pievieno miltus, lai var samīcīt. 1/3 mīklas liek saldētavā.

Cepamo formu (ieteicams: ar maliņām, apaļo un ar caurumu pa vidu) ietauko un izklāj ar mīklu, kā groziņu (ar paceltām malām), ar tādu aprēķinu, ka jāpilda ar āboliem, sakultiem olu baltumiem un rīvēta mīkla pa virsu. Mīklas "groziņā" liek ābolus.

Olu baltumiem pievieno ~ 1-2 TK citrona sulas un kuļ līdz veidojas stingras putas. Pievieno 1/2 glāzi cukura un sakuļ. Pārklāj ābolus.

1/3 mīklas izņem no saldētavas un uz rupjās rīves pārrīvē pa virsu baltumiem.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180*C 60 minūtes.

Iesūtīja: Daiga.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form