Ābolkūka no ātrās kārtainās mīklas
Foto: Ieva Miščenkova
3.8000 10
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2,5-3 glāzes
šķipsna

Ābolkūka no ātrās kārtainās mīklas ikdienas našķim vai svētku reizei.

Margarīnu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, pievieno 2,5 glāzes miltus, skābu krējumu un šķipsnu sāls. Sastrādā viendabīgu mīklu, mīcot pēc nepieciešamības pievienojot vēl tik daudz miltu, lai mīkla neliptu pie rokām. Saveļ mīklu lodē, kuru sadala divās daļās. Katru daļu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī.

Kad mīkla 30 minūtes paturēta ledusskapī, katru daļu plāni izrullē. Vienu rullējumu liek uz cepešplāts. Tam virsū uzber smalki sagrieztus vai uz rupjās rīves sarīvētus ābolus, kas sajaukti ar cukuru un kanēli. Kad pildījums uzklāts, to uzmanīgi pārsedz ar otru rullējumu.

Abu rullējumu maliņas saspiež cieši kopā. Tad visu pārsmērē ar sakultu olu, sabaksta ar dakšiņu un cep iepriekš līdz 250*C sakarsētā krāsnī, līdz garoziņa kļuvusi zeltaini brūna.

Ābolkūka no ātrās kārtainās mīklas
Foto: Ieva Miščenkova

Iesūtīja: Matī

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form