Ābolkūka no ātrās kārtainās mīklas
Foto: Ieva Miščenkova
3.7647 34
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g margarīns
margarīns
2,5-3 glāzes
2,5-3 glāzes milti
milti
1 glāze
1 glāze skābs krējums
skābs krējums
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
āboli
āboli
 
cukurs
cukurs
 
kanēlis
kanēlis
 
ola
ola
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Ābolkūka no ātrās kārtainās mīklas ikdienas našķim vai svētku reizei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Margarīnu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, pievieno 2,5 glāzes miltus, skābu krējumu un šķipsnu sāls. Sastrādā viendabīgu mīklu, mīcot pēc nepieciešamības pievienojot vēl tik daudz miltu, lai mīkla neliptu pie rokām. Saveļ mīklu lodē, kuru sadala divās daļās. Katru daļu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī.

    Kad mīkla 30 minūtes paturēta ledusskapī, katru daļu plāni izrullē. Vienu rullējumu liek uz cepešplāts. Tam virsū uzber smalki sagrieztus vai uz rupjās rīves sarīvētus ābolus, kas sajaukti ar cukuru un kanēli. Kad pildījums uzklāts, to uzmanīgi pārsedz ar otru rullējumu.

    Abu rullējumu maliņas saspiež cieši kopā. Tad visu pārsmērē ar sakultu olu, sabaksta ar dakšiņu un cep iepriekš līdz 250*C sakarsētā krāsnī, līdz garoziņa kļuvusi zeltaini brūna.

    Ābolkūka no ātrās kārtainās mīklas
    Foto: Ieva Miščenkova

    Iesūtīja: Matī

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form