Gardā, sulīgā un krēmīgā ābolkūka
Foto: Privātais arhīvs
2.8333 6
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg āboli
āboli
0.3 gab.
0.3 gab. citrona sula
citrona sula
Sausās sastāvdaļas
60 g
60 g auzu milti
auzu milti
3 ĒK
3 ĒK stēvija
stēvija
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Mitrās sastāvdaļas
2
2 olas
olas
40 ml
40 ml piens
piens
2 TK
2 TK mandeļu-kokosriekstu sviests
mandeļu-kokosriekstu sviests
Virskārtai
1
1 ola
ola
1 ĒK
1 ĒK saldinātājs
saldinātājs
sauja
sauja rieksti
rieksti
50 g
50 g krēmsiers
krēmsiers
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad sezonas āboli stāv virtuvē maisos un trūkst ideju, kur vēl tos pielietot, pagatavo šo garšīgo ābolkūku. Tās smarža gatavošanas laikā radīs ziemīgu noskaņu, un gardu muti ar to mielosies visa ģimene. Recepti iesaka "Instagram" lapas "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz cepamās formas izklāj cepampapīru.

    Ābolus nomizo un sagriez šķēlītēs. Apslaki ar citrona sulu, lai nesabrūnē.

    Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas.

    Otrā bļodā sajauc mitrās sastāvdaļas, samaisi un apvieno ar sausajām. Masu rūpīgi samaisi vai arī sajauc ar mikseri.

    Mīklas masu lej uz āboliem un tos pārcilā, lai āboli būtu vienmērīgi sajaukušies.

    Iegūto mīklas-ābolu masu liec cepamajā formā, ar rokām izlīdzini.

    Cep 175 grādu temperatūrā 20 minūtes.

    Sagatavo virskārtas masu, viegli saputojot olu, pievieno saldinātāju, riekstus un krēmsieru.

    Kad kūka cepusies 20 minūtes, izņem no cepeškrāsns, pārlej ar virskārtas masu un liec atpakaļ cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. Virsu piesedz ar cepamo papīru.

    Atdzisušu kūku ņem āra no formas, pārkaisi ar pūdercukuru un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form