Foto: Shutterstock
Burvīga ābolkūka, kuras garšu bagātinās citronu sula un drupināti valrieksti. Piemērota nelielām viesībām un mājīgai ģimenes pasēdēšanai ar tēju un siltu, smaržīgu abolkūkas gabaliņu.
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 citrons500 gāboli50 gvalrieksti1 ola un 1 olas dzeltenums125 gcukurs1 TKvaniļas ekstrakts60 gsviests (istabas temperatūrā)50 mlpiens75 gmilti1 TKcepamais pulveris VIRSAI:0.5 TKkanēlis1 TKcukurs25 gvalrieksti2 TKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo izjaucamo kūkas formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru.

2

Nomazgā citronu, tam norīvē miziņu un izspiež sulu. Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež daiviņās un pēc tam gabaliņos. Apslacina ābolus ar citronu sulu, pievieno citronu miziņu un izmaisa. Sadrupina valriekstus un samaisa ar āboliem.

3

Sakuļ olas ar cukuru, pievieno vaniļu, sakuļ, pievieno mīkstu sviestu, sakuļ, pievieno pienu, sakuļ.

4

Citā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri. Olu un piena maisījumā iecilā miltus. Pievieno ābolus, riekstus un viegli izmaisa, līdz veidojas viendabīga mīkla.

5

Mīklu lej sagatavotajā formā. Mazā bļodiņā samaisa kanēli, cukuru un drupinātus valriekstus. Maisījumu vienmērīgi ber pāri kūkai. Liek formu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 50 minūtes, līdz kūka zeltaina un gatava (iespraužot skaliņu, tas laukā nāk sauss).

6

Ļauj kūkai mirkli atpūsties. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!