Ābolmaize ar valriekstiem
Foto: Shutterstock
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 citrons
citrons
500 g
500 g āboli
āboli
50 g
50 g valrieksti
valrieksti
1
1 ola un 1 olas dzeltenums
ola un 1 olas dzeltenums
125 g
125 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
60 g
60 g sviests (istabas temperatūrā)
sviests (istabas temperatūrā)
50 ml
50 ml piens
piens
75 g
75 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
Virsmai
1/2 TK
1/2 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
25 g
25 g valrieksti
valrieksti
2 TK
2 TK pūdercukurs
pūdercukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Burvīga ābolkūka, kuras garšu bagātinās citronu sula un drupināti valrieksti. Piemērota nelielām viesībām un mājīgai ģimenes pasēdēšanai ar tēju un siltu, smaržīgu abolkūkas gabaliņu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo izjaucamo kūkas formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru.

    Nomazgā citronu, tam norīvē miziņu un izspiež sulu. Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež daiviņās un pēc tam gabaliņos. Apslacina ābolus ar citronu sulu, pievieno citronu miziņu un izmaisa. Sadrupina valriekstus un samaisa ar āboliem.

    Sakuļ olas ar cukuru, pievieno vaniļu, sakuļ, pievieno mīkstu sviestu, sakuļ, pievieno pienu, sakuļ.

    Citā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri. Olu un piena maisījumā iecilā miltus. Pievieno ābolus, riekstus un viegli izmaisa, līdz veidojas viendabīga mīkla.

    Mīklu lej sagatavotajā formā. Mazā bļodiņā samaisa kanēli, cukuru un drupinātus valriekstus. Maisījumu vienmērīgi ber pāri kūkai. Liek formu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 50 minūtes, līdz kūka zeltaina un gatava (iespraužot skaliņu, tas laukā nāk sauss).

    Ļauj kūkai mirkli atpūsties. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form