Ābolu biezenis ar kanēli
Foto: DELFI
4.0000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g šķēlēs sagriezti āboli
šķēlēs sagriezti āboli
100 g
100 g cukurs
cukurs
500 ml
500 ml ūdens
ūdens
2 gab.
2 gab. kanēļa standziņas
kanēļa standziņas
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Pasaules Virtuve
  • Ābolu laikā var gatavot ne tikai kārdinošas plātsmaizes, kūkas, karstmaizītes vai uzpūteni, bet galdā var celt arī bērnības kārumu – ābolu biezeni, kas būs lieliska piedeva ēdieniem, piemēram, pankūkām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Liek katlā, pārlej ar ūdeni.

    Sautē, līdz āboli paliek mīksti, bet ne pilnībā izšķīduši. Pievieno cukuru un kanēļa standziņas. Vāra aptuveni 10 minūtes, lai āboli izšķīst. Ik pa laikam apmaisa, lai biezenis nepiedeg.

    Biezeni pilda sterilās burkās vai citos traukos. Uzglabā ledusskapī.

    Biezenis lieliski garšos kopā ne tikai ar pankūkām un kraukšķīgām karstmaizītēm, bet arī uz mīkstas baltmaizes.

    "Tasty" padoms: biezenis ik pa laikam vārīšanās laikā jāapmaisa, lai tas nepiedegtu!

    "Tasty" padoms: ja nav vēlmes iegūt biezeni ar ābolu gabaliņiem, tad to var sablendēt. Svarīgi – pirms blendēšanas kanēļa standziņas jāizņem laukā no biezeņa.

    Lai labi garšo!

    Ābolu biezenis ar kanēli
    Foto: DELFI
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form