Foto: Shutterstock
Brīvdienu vai svētku kārumam ābolu - biezpiena plātsmaize.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gbiezpiens200 gsviests vai maragrīns4 gab.olas1 glāzecukurs1 glāzemilti1 TKcitronskābe1 TKkartupeļu milti1 TKsoda āboli skābs krējums cukurs kanēlis

Sagatavošana

1

Bļodā iegriež sviestu, pasilda uz uguns, lai pakūst un pieber cukuru. Noņem no uguns, maisa, līdz sviests izkusis.

2

Atsevišķi sakuļ olas, pielej pie sviesta un samaisa.

3

Piedrupina biezpienu - kārtīgi izmaisa.

4

Piemet sodu, stērķeli, citronskābi un izmaisa.

5

Pašās beigās ber klāt miltus un maisa, līdz visi milti iemaisīti.

6

Liek mīklu uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un uzber ābolu gabaliņus.

7

Cep ~ 60 minūtes 180*C. 10 minūtes pirms beigām pārlej ar skābu krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli.

*sodu un citronskābi jāber nedaudz - katra pa strīķētai tējkarotei. Pirmā reizē pieberu tējkaroti ar kaudzīti - "sita cauri" sodas garšu.

Iesūtīja: ciksite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!