Ābolu čatnijs ar dzērvenēm
Foto: Ināra Lācarus
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
700-1000 g
700-1000 g āboli
āboli
200 g
200 g sīpoli
sīpoli
1 ĒK
1 ĒK ingvers (sarīvets)
ingvers (sarīvets)
150 g
150 g žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
1 ĒK
1 ĒK sinepju graudi
sinepju graudi
175 ml
175 ml balzamiko etiķis (var arī ābolu etiķi)
balzamiko etiķis (var arī ābolu etiķi)
1/2 glāze
1/2 glāze ūdens
ūdens
300 g
300 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
Kajēnas pipari vai čili pulveris
Kajēnas pipari vai čili pulveris
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Par šo čatniju varētu teikt šādi: "Viens feins darinājums, jo vienā rudenīgā virumā apvienojas saldais, asais un sāļais." Šo ābolu un dzērveņu čatniju pasniedz ziemas aukstumā pie gaļas, cepešiem, siera, uzkodu platēm, uz apgrauzdētas maizītes un dažādiem pamatēdieniem. Šī ir lieliska iespēja palutināt pašiem sevi sezonās, kad no svaigām dārza veltēm vairs nebūs ne miņas. Turklāt šī var arī būt kā jauka, mīļa pašu gatavota dāvana Ziemassvētkos. Ar recepti dalās Ināra Lācarus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ābolus (piemēram, antonovkas) nomizo, izgriež tiem serdes un sagriež prāvos kubiņos. Liek katlā (ar biezu dibenu).

    Sīpolus un ķiplokus sakapā un svaigu ingveru sarīvē un pievieno āboliem.

    Liek klāt žāvētas dzērvenes, pievieno sinepju graudiņus, Kajēnas piparus (ja nav, tad čili pulveri), sāli, brūno cukuru, pielej ūdeni un balzamiko etiķi (var izmantot arī ābolu etiķi).

    Strauji uzvāra. Turpina vārīt uz mazas uguns, kamēr sasautējas biezas konsistences mērcē. Tas aizņems aptuveni 40-50 minūtes.

    Karsto čatniju pilda sterilizētās burkās, apsedz ar dvieli un ļauj atdzist.

    Aizvāko un liek tumšā, vēsā vietā.

    Lai pikanti, saldi un silti, jo čatnijs sasildīs ne tikai no iekšas, bet arī no ārpuses!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.