Ābolu galete
Foto: Publicitātes foto
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
Māksla gatavot mājās
Māksla gatavot mājās
Pamatnei:
190 g
190 g kviešu milti
kviešu milti
115 g
115 g auksts sviests
auksts sviests
50 g
50 g cukurs
cukurs
60 ml
60 ml auksts ūdens
auksts ūdens
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
Pildījumam:
3 gab.
3 gab. vidēji lieli āboli
vidēji lieli āboli
50 g
50 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
20 g
20 g mandeles
mandeles
1.5 TK
1.5 TK milti
milti
2 TK
2 TK citrona sula
citrona sula
1 TK
1 TK malts kanēlis
malts kanēlis
1 šķipsna
1 šķipsna malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 TK
1 TK piens
piens
Karamelei:
50 g
50 g cukurs
cukurs
50 ml
50 ml karsts ūdens
karsts ūdens
20 g
20 g sviests
sviests
30 ml
30 ml saldais krējums
saldais krējums
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
  • Ikdienas maltītei
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Sviesta pamatne, kraukšķīga garoziņa sānos, kanēļa un ābolu pildījums ar grauzdētām mandelēm un karameli – ideāla kombinācija. Un, ja vēl pievienojam vaniļas saldējumu? Jums tas ir jāpagatavo un jānogaršo!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo kūkas pamatni. Miltus, cukuru un sāli ieber bļodā un samaisa. Pievieno kubiņos sagrieztu aukstu sviestu, lai iegūtu drupačiņas, kas vizuāli atgādina maizes drupačas. Tāpat var mīcīt ar pirkstiem, tikai tas jādara ātri, lai sviests no roku siltuma nesāktu kust.

    Pielej aukstu (pēc iespējas aukstāku) ūdeni un strauji iemīca mīklu. Ūdeni varbūt vajadzēs nedaudz mazāk – to lej tikai tik, lai masa kļūtu viendabīga.

    Mīklu saveļ bumbiņā, ietin pārtikas plēvē un ievieto uz stundu ledusskapī.

    Pildījumam ābolus sagriež šķēlītēs. Samaisa cukuru, kanēli, muskatu, citronu sulu, miltus. Pievieno ābolus un samaisa.

    Vāra karameli. Katlā ieber cukuru, šķipsniņu sāls, pielej karstu ūdeni.

    Mājas karameles vietā var izmantot arī pirktu karameles mērci vai vienkārši karamelizētu kondensēto pienu (to nedaudz atšķaida ar saldo krējumu vai pienu, lai tas būtu šķidrāks) vai arī kļavu sīrupu.

    Karsē uz mērenas uguns un maisa ar karoti vai putojamo slotiņu, līdz cukurs izkusis. Kad ūdens uzvārījies, beidz maisīt un nedaudz palielina karstumu. Ļauj sīrupam vārīties, līdz tas sāk mainīt krāsu uz dzeltenīgu. Lai karamelizētos vienmērīgi, var katlu nedaudz pagrozīt, viegli pasvārstot uz vienu un otru pusi (svarīgi vairs nemaisīt ar karoti).

    Kad cukura sīrups iegūst skaistu dzintara nokrāsu, pievieno sviestu. Uzmanīgi, cukura sīrups ir ļoti karsts un var tašķīties!

    Ātri samaisa un tad, nepārtraucot maisīšanu, lēni, nelielā strūkliņā pielej saldo krējumu.

    Maisa, karsējot uz nelielas uguns līdz masa kļūst viendabīga – apmēram 1-2 minūtes.

    Mīklu izrullēt kā apaļu pankūku. Mīkla nav ērta rullēšanai, tādēļ necentieties to padarīt plānu, vislabāk līdz 1 cm biezumam.

    Mīklu pārliek uz cepšanas plāti, kas izklāta ar cepampapīru. Uz mīklas aplītī izkārto ābolu šķēlītes. Mīklas sānus uzloka nedaudz uz augšu un iekšpusi.

    Bļodiņā viegli sakuļ olu ar tējkaroti piena (ļoti viegli, tikai tik, lai olas dzeltenums sajauktos ar olas baltumu) un ar šo maisījumu pārsmērē mīklas sānus.

    Ābolu pildījumu pārlej ar karameli (aptuveni ar pusi no visa daudzuma) un apber ar smalcinātiem riekstiem.

    Cep līdz 190 C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30-35 minūtes, līdz kūkas maliņas kļūst zeltaini brūnas.

    Gatavajai kūkai pārlej atlikušo karameli.

    Rotā ar riekstiem.

    Vēl lieliskākai garšai varat pasniegt kopā ar vaniļas saldējumu! Lai labi garšo!


    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form