Ābolu kēkss ar valriekstiem
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pildījumam:
300 g
300 g āboli
āboli
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 ĒK
1 ĒK kanēlis
kanēlis
Mīklai:
350 g
350 g milti
milti
4 gab.
4 gab. lielas olas
lielas olas
3 TK
3 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
150 g
150 g cukurs
cukurs
50 ml
50 ml ābolu sula
ābolu sula
2 TK
2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
125 ml
125 ml eļļa
eļļa
100 g
100 g valrieksti
valrieksti
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgi kraukšķīgs kēkss, kas nedaudz garšo pēc Ziemassvētkiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kēksa veidni ietauko un iesijā miltus.

    Mizotus ābolus sagriež nelielos gabaliņos, samaisa ar 1 ēdamkaroti cukura un 1 tējkaroti kanēļa.

    Citā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.

    Atsevišķā bļodā ber 200 g cukura, ābolu sulu, eļļu, vaniļu un olas. Visu sakuļ viendabīgā masā, līdz cukurs pilnībā izšķīdis. Iejauc masā miltu un cepamā pulvera maisījumu, iecilā sakapātus valriekstus.

    Lej kēksa veidnē trešdaļu sagatavotās mīklas, pāri kaisa pusi ābolu. Pārlej ar pusi no atlikušās mīklas un pārber ar atlikušajiem āboliem. Visam pāri lej atlikušo mīklu.

    Cep 180 grādos apmēram 55-60 minūtes vai līdz brīdim, kad, pārbaudot ar koka iesmiņu, pie tā vairs nelīp mīkla.

    Gatavo kēksu atdzesē apmēram 10 minūtes, tad apgāžot izņem no veidnes un ļauj pilnībā atdzist. Pirms pasniegšanas, ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.