Foto: Shutterstock
Ābolu kompots savā sulā ziemas krājumu plauktam.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

āboli1 kgcukurs5 lūdens

Sagatavošana

1

Ābolus nomizo, sagriež samērā plānās šķēlītēs. Liek kādā lielākā traukā kārtās ar cukuru. Atstāj vēsā vietā uz divām diennaktīm, lai āboli atsulojas. Ābolus nokāš. Šķēlītes cieši kārto ½ l burciņās, pārlej ar nokāsto ābolu sulu.

2

Pasterizē 85*C 15 minūtes. Burkas taisa ciet ar metāla vāciņiem vai ar aizgriežamajiem vāciņiem. Gatavās kompotu burciņas tur vēsumā.

Iesūtīja: naf-naf

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!