Ābolu kūka ar bagātīgu vārītā krēma pildījumu
Foto: Privātais arhīvs
2.4400 25
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

"Nenormāli garda un vienkārši pagatavojama ābolkūka ar bagātīgu vārītā krēma pildījumu. Kūst uz mēles!" tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Henzele.

Gatavo mīklu. Sviestu sagriež gabaliņos, liek bļodā. Pievieno pārējas sastāvdaļas, ar rokām samīca viendabīgu mīklu, saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, kamēr gatavo krēmu.

Gatavo vārīto krēmu. Katliņā sakuļ ar cukuru, vaniļu un cieti. Pielej un iemaisa pienu, līdz masa ir viendabīga. Liek katliņu uz plīts un maisot karsē, līdz masa sāk sabiezēt, tad noņem katliņu no plīts.

2/3 mīklas liek veidnē un ar pirkstiem izplacina, veidojot maliņas uz augšu. Virsū ber šķēlēs sagrieztus ābolus, visu pārlej ar vārīto krēmu.

Atlikušo mīklu izrullē, sagriež garās, plātās strēmelēs un veido no tām pinuma rakstu. Vienkāršākā variantā mīklu var pārrīvēt pāri krēmam, izmantojot rupjo dārzeņu rīvi.

Liek cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 40-45 minūtes.

Ābolu kūka ar bagātīgu vārītā krēma pildījumu
Foto: Privātais arhīvs

Atdzesē un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Ābolu kūka ar bagātīgu vārītā krēma pildījumu
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form