Foto: Shutterstock
Vienkārša un garda ābolu kūka ar riekstiem.

Samaisa miltus, taukvielas, cukuru, riekstus un pievieno tik daudz ūdens, lai izveidotos viegli izklājama mīkla. Ieliek to uz 30 minūtēm ledusskapī.

Sagriež ābolus četrās daļās, izgriež sēklotni un pēc tam sagriež plānās šķēlītēs.

Izņem sastingušo mīklu no ledusskapja un vienmērīgi izlīdzina pa veidnes pamatni un malām.

Liek veidnē skābo krējumu un izlīdzina.

Saliek veidnē ābolu šķēlītes tā, lai no tām uz pīrāga virsmas izveidotos divi apļi, uzber cukuru, kanēli un uzliek sviesta piciņas.

Cep pīrāgu 220 grādu karstā krāsnī apmēram 30 minūtes.

Pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!