
Siltais un aromātiskais ābolu pīrāgs lieliski kontrastē ar plombīra saldējumu - ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti garšīgs deserts.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ietauko veidni ar sviestu.
Āboliem* iztīra serdes un sagriež katru 4 vai 8 daļās.
Samaisa ābolus ar pūdercukuru un kanēli un liek veidnē.
Samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.
Atsevišķā traukā sakuļ sviestu ar cukuru un tad pievieno tos miltu maisījumam.
Iemaisa mīklā olu un vaniļu. Maisījumu lej virs āboliem un liek krāsnī cepties uz 35- 40 minūtēm.
Gatavo pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar saldējumu.
*Ābolus var aizstāt ar persikiem.