Foto: Shutterstock
Siltais un aromātiskais ābolu pīrāgs lieliski kontrastē ar plombīra saldējumu - ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti garšīgs deserts.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

sviests, veidnes ietaukošanai6 gab.āboli1 tasemilti0.5 TKcepamais pulveris šķipsnasāls230 gsviests, kausēts1 tasecukurs1 gab.ola0.5 TKvaniļa pēc garšaskanēlis pēc garšaspūdercukurs saldējums, pasniegšanai

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ietauko veidni ar sviestu.

2

Āboliem* iztīra serdes un sagriež katru 4 vai 8 daļās.

3

Samaisa ābolus ar pūdercukuru un kanēli un liek veidnē.

4

Samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.

5

Atsevišķā traukā sakuļ sviestu ar cukuru un tad pievieno tos miltu maisījumam.

6

Iemaisa mīklā olu un vaniļu. Maisījumu lej virs āboliem un liek krāsnī cepties uz 35- 40 minūtēm.

7

Gatavo pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar saldējumu.

*Ābolus var aizstāt ar persikiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!