Foto: Shutterstock
Ābolu pīrāgs - saldēto mīklu var izmantot arī picas cepšanai, sanāk ļoti garšīga pica.
180Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
300 gmargarīns3 glāzesmilti0.5 glāzeskābs krējums āboli1 glāzecukurs1 gab.ola

Sagatavošana

1

Visas mīklas sastāvdaļas sajauc, samīca un liek ledusskapī uz 1-2 stundām.

2

Tad mīklu sadala 2 daļās - vienu daļu izrullē uz mīklas ruļļa un izklāj uz plāts, pārkaisa ar rīvētiem āboliem. Uzkaisa glāzi cukura (es citreiz sajaucu kopā ābolus ar cukuru)un virsū liek otru daļu izrullētās mīklas.

3

Mīklas maliņas viscaur kā pīrāgam saspiež kopā, lai pildījums netek laukā.

4

Lai būtu smukāk - virsu ar neasu nazi, nedaudz iegriežot mīklā sadala kvadrātiņos un tad apziež ar olu un liek cepties.

5

Gatavošanas laiks: cepu vidēji 200*C 30 minūtes.

Iesūtīja: Agnese

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!