Ābolu plātsmaize ar drumstalām
Foto: DELFI
3.0000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
500 g
500 g kviešu milti
kviešu milti
250 g
250 g kefīrs
kefīrs
2 ĒK
2 ĒK krējums
krējums
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
125 g
125 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
125 g
125 g cukurs
cukurs
Pildījumam
550 g
550 g āboli
āboli
2 ĒK
2 ĒK krējums
krējums
1
1 olas
olas
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
Drumstalām
4 ĒK
4 ĒK kviešu milti
kviešu milti
100 g
100 g mīksts sviests
mīksts sviests
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK kanēlis
kanēlis
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Ābolu ražas laiks nav iedomājams bez gardām un sulīgām plātsmaizēm, kas pašas kūst mutē. Laiks piesmaržināt virtuvi ar kanēļa un ābolu aromātu!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas ber vienā bļodā, samaisa un liek malā atpūsties.

    Pa to laiku nomizo ābolus, sagriež tos šķēlītēs.

    Atsevišķā trauciņā pagatavo plātsmaizes pildījumu – sakuļ olas, pievieno tām vaniļas cukuru, cukuru, kanēli un krējumu, visu samaisa.

    Mīklu lej uz iepriekš ietaukotas plāts vai cepampapīra. Masu izlīdzina, nākamajā kārtā lej plātsmaizes pildījumu, izlīdzina, pārber ābolu šķēlītes.

    Plātsmaizi liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 180 grādu temperatūrā 30 līdz 40 minūtes.

    Gatavo drumstalas – visas sastāvdaļas saber vienā bļodā, saberž, liek ledusskapī.

    Dažas minūtes pirms cepšanas beigām plātsmaizi pārkaisa ar drumstalām.

    Plātsmaizi var ēst tāpat, bet tā lieliski garšos arī ar saldējuma bumbām vai putukrējumu.

    Lai labi garšo!

    Ābolu plātsmaize ar drumstalām
    Foto: DELFI
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form