Foto: DELFI
Ābolu ražas laiks nav iedomājams bez gardām un sulīgām plātsmaizēm, kas pašas kūst mutē. Laiks piesmaržināt virtuvi ar kanēļa un ābolu aromātu!
60Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gkviešu milti250 gkefīrs2 ĒKkrējums1 TKcepamais pulveris1 TKvaniļas cukurs125 gbrūnais cukurs125 gcukurs550 gāboli2 ĒKkrējums1 olas2 TKkanēlis1 TKvaniļas cukurs pēc garšascukurs4 ĒKkviešu milti100 gmīksts sviests pēc garšascukurs1 ĒKkanēlis

Sagatavošana

1

Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas ber vienā bļodā, samaisa un liek malā atpūsties.

2

Pa to laiku nomizo ābolus, sagriež tos šķēlītēs.

3

Atsevišķā trauciņā pagatavo plātsmaizes pildījumu – sakuļ olas, pievieno tām vaniļas cukuru, cukuru, kanēli un krējumu, visu samaisa.

4

Mīklu lej uz iepriekš ietaukotas plāts vai cepampapīra. Masu izlīdzina, nākamajā kārtā lej plātsmaizes pildījumu, izlīdzina, pārber ābolu šķēlītes.

5

Plātsmaizi liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 180 grādu temperatūrā 30 līdz 40 minūtes.

6

Gatavo drumstalas – visas sastāvdaļas saber vienā bļodā, saberž, liek ledusskapī.

7

Dažas minūtes pirms cepšanas beigām plātsmaizi pārkaisa ar drumstalām.

Plātsmaizi var ēst tāpat, bet tā lieliski garšos arī ar saldējuma bumbām vai putukrējumu.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!