Ābolu plātsmaize ar kārtainās mīklas pamatni un biezpiena pildījumu
Foto: Privātais arhīvs
3.6000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
saldēta kārtainā mīkla
saldēta kārtainā mīkla
 
āboli
āboli
4-5 ĒK
4-5 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 sauja
1 sauja lazdu riekstu kodoli
lazdu riekstu kodoli
 
ola pārziešanai
ola pārziešanai
 
pūdercukurs
pūdercukurs
BIEZPIENA PILDĪJUMAM
540-600 g
540-600 g biezpiens (3 paciņas)
biezpiens (3 paciņas)
2
2 olas
olas
3 ĒK
3 ĒK medus vai cukurs
medus vai cukurs
2 ĒK
2 ĒK skābs krējums
skābs krējums
2-3 ĒK
2-3 ĒK citronu sula
citronu sula
1-2 ĒK
1-2 ĒK ciete
ciete
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Kraukšķīgas kārtainās mīklas maliņas, sulīgs biezpiena pildījums un cukurotas ābolu šķēles – šī plātsmaize ir tik garda, ka nenoēsties! Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež plāti ar eļļu vai sviestu.

    Gatavo biezpiena pildījumu. Biezpienu liek bļodā, pievieno olas, medu, krējumu, citronu sulu un samaisa. Ja masa ir pārāk šķidra, pieliek 1-2 ĒK kartupeļu cieti.

    Plāti izklāj ar atlaidinātu, izrullētu kārtaino mīklu, veidojot maliņas uz augšu. Virsū lej biezpiena masu, to pārklāj ar ābolu šķēlēm.

    Ābolu plātsmaize ar kārtainās mīklas pamatni un biezpiena pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Ābolus pārkaisa ar cukura, kanēļa un sasmalcinātu lazdu riekstu maisījumu.

    Maliņas pārziež ar olu un plātsmaizi liek krāsnī uz 30 minūtēm.

    Ābolu plātsmaize ar kārtainās mīklas pamatni un biezpiena pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Izņem no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un bauda.

    Ābolu plātsmaize ar kārtainās mīklas pamatni un biezpiena pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form