
Kraukšķīgas kārtainās mīklas maliņas, sulīgs biezpiena pildījums un cukurotas ābolu šķēles – šī plātsmaize ir tik garda, ka nenoēsties! Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež plāti ar eļļu vai sviestu.
Gatavo biezpiena pildījumu. Biezpienu liek bļodā, pievieno olas, medu, krējumu, citronu sulu un samaisa. Ja masa ir pārāk šķidra, pieliek 1-2 ĒK kartupeļu cieti.
Plāti izklāj ar atlaidinātu, izrullētu kārtaino mīklu, veidojot maliņas uz augšu. Virsū lej biezpiena masu, to pārklāj ar ābolu šķēlēm.

Ābolus pārkaisa ar cukura, kanēļa un sasmalcinātu lazdu riekstu maisījumu.
Maliņas pārziež ar olu un plātsmaizi liek krāsnī uz 30 minūtēm.

Izņem no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un bauda.

Lai labi garšo!