Ābolu plātsmaize ar kārtainās mīklas pamatni un biezpiena pildījumu
Foto: Privātais arhīvs

Kraukšķīgas kārtainās mīklas maliņas, sulīgs biezpiena pildījums un cukurotas ābolu šķēles - šī plātsmaize ir tik garda, ka nenoēsties! Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež plāti ar eļļu vai sviestu.

Gatavo biezpiena pildījumu. Biezpienu liek bļodā, pievieno olas, medu, krējumu, citronu sulu un samaisa. Ja masa ir pārāk šķidra, pieliek 1-2 ĒK kartupeļu cieti.

Plāti izklāj ar atlaidinātu, izrullētu kārtaino mīklu, veidojot maliņas uz augšu. Virsū lej biezpiena masu, to pārklāj ar ābolu šķēlēm.

Ābolu plātsmaize ar kārtainās mīklas pamatni un biezpiena pildījumu
Foto: Privātais arhīvs

Ābolus pārkais ar cukura, kanēļa un sasmalcinātu lazdu riekstu maisījumu.

Maliņas pārziež ar olu un plātsmaizi liek krāsnī uz 30 minūtēm.

Ābolu plātsmaize ar kārtainās mīklas pamatni un biezpiena pildījumu
Foto: Privātais arhīvs

Izņem no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un bauda.

Ābolu plātsmaize ar kārtainās mīklas pamatni un biezpiena pildījumu
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form