Ābolu kūka ar mandeļu skaidiņām
Foto: DELFI
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Mazliet citādāka ābolu plātsmaize, kuras pamatne ir no drumstalu mīklas, vidū gardi āboli, bet virskārta nosēta ar saldenām mandeļu skaidiņām.

Ieslēdz cepeškrāsni, uzkarsē līdz 180 grādiem.

Gatavo pamatni: iesijā bļodā miltus, pievieno sarīvētu sviestu un sāli. Ar pirkstiem saberž kopā produktus, veidojot drumstalas.

Sviesta un miltu drumstalas liek ar cepampapīru izklātā traukā (es izmantoju 25x25 cm trauku, var izmantot arī apaļo 26 cm kūku formu vai lielāku plāti, šajā gadījumā proporcionāli palielinot produktu daudzumu).

Viduskārtai paredzētos miltus samaisa ar cukuru un pārkaisa pār sviesta drumstalām. Es izmantoju gan balto, gan brūno cukuru, bet, protams, var izmantot arī tikai balto.

Nākamos liek ābolus – mizotus, sagrieztus nelielos gabaliņos.

Atsevišķā traukā sakuļ virskārtai paredzētos produktus – olas, pienu, cukuru un miltus. Visu sakuļ un pārlej pār āboliem.

Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un virskārtai var pārkaisīt pavisam nedaudz brūno cukuru – cepšanās laikā tas kusīs un veidos foršu karameli.

Liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes vai, līdz virskārta ir zeltaini brūnā krāsā un māju piepildījis kārdinoši salds aromāts.

Pasniedz tūlīt vai atdzesētu. Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form