Ābolu kūka ar mandeļu skaidiņām
Foto: DELFI
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei:
100 g
100 g auksts sviests
auksts sviests
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
130 g
130 g milti
milti
Viduskārtai:
60 g
60 g milti
milti
1 ĒK
1 ĒK baltais cukurs
baltais cukurs
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
 
Virskārtai:
Virskārtai:
3
3 lieli, skābi āboli
lieli, skābi āboli
2
2 olas
olas
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
150 ml
150 ml piens
piens
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
 
mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Mazliet citādāka ābolu plātsmaize, kuras pamatne ir no drumstalu mīklas, vidū gardi āboli, bet virskārta nosēta ar saldenām mandeļu skaidiņām.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ieslēdz cepeškrāsni, uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Gatavo pamatni: iesijā bļodā miltus, pievieno sarīvētu sviestu un sāli. Ar pirkstiem saberž kopā produktus, veidojot drumstalas.

    Sviesta un miltu drumstalas liek ar cepampapīru izklātā traukā (es izmantoju 25x25 cm trauku, var izmantot arī apaļo 26 cm kūku formu vai lielāku plāti, šajā gadījumā proporcionāli palielinot produktu daudzumu).

    Viduskārtai paredzētos miltus samaisa ar cukuru un pārkaisa pār sviesta drumstalām. Es izmantoju gan balto, gan brūno cukuru, bet, protams, var izmantot arī tikai balto.

    Nākamos liek ābolus – mizotus, sagrieztus nelielos gabaliņos.

    Atsevišķā traukā sakuļ virskārtai paredzētos produktus – olas, pienu, cukuru un miltus. Visu sakuļ un pārlej pār āboliem.

    Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un virskārtai var pārkaisīt pavisam nedaudz brūno cukuru – cepšanās laikā tas kusīs un veidos foršu karameli.

    Liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes vai, līdz virskārta ir zeltaini brūnā krāsā un māju piepildījis kārdinoši salds aromāts.

    Pasniedz tūlīt vai atdzesētu. Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form