Vasaras noslēgumam un rudens sākumam atbilstošs, gards ābolu pīrāgs, kas izdaiļots ar trauslām ābolu rozītēm. Recepti piedāvā bloga LostinPattern.com autore Brigita Dambe, kura iesaka to baudīt rāmos rudens vakaros ar kādu melnās tējas krūzi.

80Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
MĪKLAI:125 gsviests (istabas temp.)70 gpūdercukurs1 TKvaniļas ekstrakts1 gab.ola150 gmilti100 gmandeļu milti1 TKsarīvēta apelsīnu miziņa PILDĪJUMAM:400 mlpiens100 mlbaltvīns3 olu dzeltenumi1 TKvaniļas ekstrakts1 TKsarīvēta apelsīnu miziņa6 ĒKcukurs4 ĒKmilti6 gab.āboli PIEDERUMI: 22/24cm liela kūkas forma, ietaukota un izkaisīta miltiem dārzeņu mizojamais nazītis

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

2

Ietaukoto un ar miltiem izkaisīto kūkas formu liek ledusskapī, lai tā būtu auksta.

3

Sviestu, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un apelsīna miziņu liek bļodā un kārtīgi samaisa. Pievieno olu un mandeļu miltus, visu apmaisa.

4

Pēc tam mīklai pakāpeniski pievieno miltus, lai veidotos mīksta mīkla. Mīklu samaisa, līdz veidojas vienmērīga masa.

5

Gatavo pildījumu – katliņā ber miltus, kuriem pievieno vaniļas ekstraktu un apelsīna miziņu. Pēc tam liek klāt olu dzeltenumus un nedaudz no nepieciešamā piena. Sastāvdaļas apmaisa, līdz milti un cukurs izšķīduši.

6

Pēc tam pievieno atlikušo pienu un baltvīnu. Sastāvdaļām ļauj sākt burbuļot uz plīts un vārot apmaisa, līdz masa viegli sabiezē. Gatavajam pildījumam ļauj atdzist.

7

Ar kartupeļu mizojamo nazīti ābolus sagriež garās jo garās strēmelītēs, velkot nazīti visapkārt ābolam, līdz strēmelītes nomizotas līdz pat ābola serdei. Ābolu miziņu atstāj.

8

Ņem ietaukoto kūkas formu un izklāj pa tās pamatni un sāniem mīklu. Mīklai pa virsu lej pīrāga pildījumu.

9

No ābolu strēmelītēm taisa apaļas rozītes, strēmelītes apvijot apkārt vienu otrai. Nelielās rozītes kārto pa virsu pīrāga pildījumam, lai tās pilnībā nosegtu virsmu un veidotu tādu kā rožu pušķi.

10

Padoms: Ābolu rozītes, lai tās būtu saldākas, var glazēt ar ievārījumu, kas iepriekš nedaudz uzsildīts.

11

Ābolu pīrāgu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu, līdz mīklas garoziņa ir zeltaina, bet paši āboli mīksti un apbrūnējuši.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!