Vienkāršas mīklas pīrāgs ar ābolu rozītēm
Foto: LostinPattern.com
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
125 g
125 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
70 g
70 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
1 gab.
1 gab. ola
ola
150 g
150 g milti
milti
100 g
100 g mandeļu milti
mandeļu milti
1 TK
1 TK sarīvēta apelsīnu miziņa
sarīvēta apelsīnu miziņa
Pildījumam:
400 ml
400 ml piens
piens
100 ml
100 ml baltvīns
baltvīns
3
3 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
1 TK
1 TK sarīvēta apelsīnu miziņa
sarīvēta apelsīnu miziņa
6 ĒK
6 ĒK cukurs
cukurs
4 ĒK
4 ĒK milti
milti
5-6 gab.
5-6 gab. āboli
āboli
Piederumi:
 
22/24cm liela kūkas forma, ietaukota un izkaisīta miltiem
22/24cm liela kūkas forma, ietaukota un izkaisīta miltiem
 
dārzeņu mizojamais nazītis
dārzeņu mizojamais nazītis
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Citi saldēdieni
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vasaras noslēgumam un rudens sākumam atbilstošs, gards ābolu pīrāgs, kas izdaiļots ar trauslām ābolu rozītēm. Recepti piedāvā bloga LostinPattern.com autore Brigita Dambe, kura iesaka to baudīt rāmos rudens vakaros ar kādu melnās tējas krūzi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

    Ietaukoto un ar miltiem izkaisīto kūkas formu liek ledusskapī, lai tā būtu auksta.

    Sviestu, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un apelsīna miziņu liek bļodā un kārtīgi samaisa. Pievieno olu un mandeļu miltus, visu apmaisa.

    Pēc tam mīklai pakāpeniski pievieno miltus, lai veidotos mīksta mīkla. Mīklu samaisa, līdz veidojas vienmērīga masa.

    Gatavo pildījumu – katliņā ber miltus, kuriem pievieno vaniļas ekstraktu un apelsīna miziņu. Pēc tam liek klāt olu dzeltenumus un nedaudz no nepieciešamā piena. Sastāvdaļas apmaisa, līdz milti un cukurs izšķīduši.

    Pēc tam pievieno atlikušo pienu un baltvīnu. Sastāvdaļām ļauj sākt burbuļot uz plīts un vārot apmaisa, līdz masa viegli sabiezē. Gatavajam pildījumam ļauj atdzist.

    Ar kartupeļu mizojamo nazīti ābolus sagriež garās jo garās strēmelītēs, velkot nazīti visapkārt ābolam, līdz strēmelītes nomizotas līdz pat ābola serdei. Ābolu miziņu atstāj.

    Ņem ietaukoto kūkas formu un izklāj pa tās pamatni un sāniem mīklu. Mīklai pa virsu lej pīrāga pildījumu.

    No ābolu strēmelītēm taisa apaļas rozītes, strēmelītes apvijot apkārt vienu otrai. Nelielās rozītes kārto pa virsu pīrāga pildījumam, lai tās pilnībā nosegtu virsmu un veidotu tādu kā rožu pušķi.

    Padoms: Ābolu rozītes, lai tās būtu saldākas, var glazēt ar ievārījumu, kas iepriekš nedaudz uzsildīts.

    Ābolu pīrāgu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu, līdz mīklas garoziņa ir zeltaina, bet paši āboli mīksti un apbrūnējuši.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form