Ābolu sulā marinēta cūkgaļa ar pīlādžu čatniju
Foto: MaMa
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g cūkgaļa
cūkgaļa
Ābolu marinādei:
1 l
1 l ābolu sula
ābolu sula
4
4 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1
1 lauru lapa
lauru lapa
1
1 rozmarīna zariņš
rozmarīna zariņš
1
1 timiāna zariņš
timiāna zariņš
2
2 krustnagliņas
krustnagliņas
50 g
50 g medus
medus
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Pastinaku biezenim:
300 g
300 g pastinaki
pastinaki
100 ml
100 ml Piens
Piens
1 TK
1 TK sviests
sviests
Baraviku mērcei:
150 g
150 g baravikas
baravikas
1
1 sīpols
sīpols
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
 
muskatrieksts
muskatrieksts
Pīlādžu čatnijam:
1 kg
1 kg pīlādžogas
pīlādžogas
200 ml
200 ml ūdens
ūdens
500 g
500 g ievārījuma cukurs
ievārījuma cukurs
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām. Recepti iesaka Jūrmalas restorāna "MaMa" šefpavāre Terēze Kondrate.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavošana:

    Gatavo marinādi gaļai – uzvāra ābolu sulu, pievieno garšvielas un vāra 1 minūti, tad katliņu noņem no uguns un sulu atdzesē.

    Cūkgaļu liek traukā ar augstām malām, pāri lej marinādi un liek uz 1 diennakti ledusskapī.

    Kad noteiktais laiks pagājis, gaļu izņem no marinādes, nosusina un strauji apcep uz karstas pannas no visām pusēm.

    Gaļu liek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 185°C - kamēr gatava.

    Sagatavo pastinaka biezeni – pastinakus nomizo, sagriež sīkos gabalos un liek vārīties pienā uz nelielas uguns. Liek katlam vāku un vāra līdz tie mīksti. Tad izberž caur sietu un pievieno sviestu.

    Gatavo sēņu mērci – sīpolus un ķiplokus apcep, tad pievieno sēnes un cep vēl 5 minūtes, pievieno saldo krējumu, garšvielas un nedaudz vēl pavāra.

    Pagatavo pīlādžu čatniju – noskalotas pīlādžu ogas vāra nelielā ūdens daudzumā uz lēnas uguns, tad pievieno cukuru, vēl mazliet pavāra un atdzesē.

    Pasniedz ar zaļumiem un blanšētiem dārzeņiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form