bērns
Foto: PantherMedia/Scanpix
4.2500 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Aromātiska un veldzējoša ābolu sula

Svaigi spiestu ābolu sulu uzvāra, noputo, burkās iekšā, bleķa vāku virsū, noliek burku uz mutes, sasedz ar deķiem. Atdzisušu var glabāt pat siltās telpās. Nemūžam neviena burka ne ar pelējumu nav pārvilkusies, ne gaisā uzgājusi.

Jāskatās, lai izkarsējas tā daļa, kas burkai augšā un vāciņš. Tā es daru vienmēr, ja taisu ko ciet hermētiski ar metāla vāku. Gurķus, kompotus.

Es nekad nekādas burkas nedezinficēju. Izmazgāju tīras burkas, leju iekšā vai nu vārošu marinādi (gurķiem) vai vārošu sīrupu. Tos nedaudz pasterizēju, lieku vāku, metu uz mutes un sasedzu ar frotē dvieļiem. Vismaz 4 stundas, tad burka ir tik karsta, lai pietiktu pasterizācijai. Visi mošķi pagalam ar garantiju. Drošībai vēl paturu līdz nākamai dienai.

Un vēl ar to apgāšanu uz mutes var kontrolēt, vai visas burkas ir hermētiski ciet. Jo, kad burka un vāks atdziest, var gadīties, ka dēļ katra materiāla īpatnējās izplešanās, vāks laiž garām gaisu.

Ābolu sula pati ir labs konservants un neprasās pēc pasterizācijas.

Iesūtīja: Trīne

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form