Foto: Publicitātes foto
Vienkārši un ātri pagatavojama ābolu tarte ar kraukšķīgu kārtainās mīklas pamatni. Saldumam un zeltainumam āboli pirms cepšanas apsmērēti ar medu un apkaisīti ar pūdercukuru.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 āboli100 gābolu kompots vai ievārījums1 kārtainās mīklas plāksne80 gpūdercukurs2 ĒKmedus sviests ietaukošanai saldējums pasniegšanai

Sagatavošana

1

Ābolus nomizo un izņem serdi. Nomizotos ābolus sagriež plānās šķēlītēs.

2

Cepamā papīra sloksni ietauko ar sviestu, liek uz tās kārtainās mīklas plāksni un izrullē apļa formā. Mīklu apsmērē ar ābolu kompotu.

3

Uz mīklas pamatnes vēdekļa formā izkārto ābolu šķēlītēs un pēc tam apsmērē ar medu. Pa virsu kaisa pūdercukuru.

4

Tarti liek cepties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem. Cepeškrāsns apakšā paliek trauku ar ūdeni, lai veidotos tvaiki.

5

Padoms: Ja cepšanai izmanto tvaika krāsni, ieslēdz režīmu ar ventilatoru un izmanto funkciju, kurā ir 25 procenti tvaika un 75 procenti karsēšana.

6

Ābolu tarti cep 20-25 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.

7

Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns un pasniedz, kamēr vēl karsta. Uz šķīvja, blakus tartes gabaliņam, pasniedz arī saldējuma bumbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!