Ābolu vai bumbieru pīrāgs
Foto: Shutterstock
2.0000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
180 g
180 g milti
milti
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
5 ĒK
5 ĒK eļļa
eļļa
4 ĒK
4 ĒK auksts ūdens
auksts ūdens
Pildījumam:
2
2 āboli
āboli
2
2 bumbieri
bumbieri
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna citrona miziņa
citrona miziņa
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Ābolu un bumbieru pīrāgs, kuru varēsi pagatavot, pat ja mājās nav īpašu formu. Ja vēlies, izmanto tikai ābolus vai tikai bumbierus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Miltus, cukuru, sāli samaisa, lai vienmērīgi sajauktos. Sausās sastāvdaļas saber virtuves kombainā, pielej eļļu un mīklas sajaukšanas režīmā samaisa. Tad pievieno ūdeni un vēlreiz mīklu sajauc. Izņem mīklu no virtuves kombaina un nedaudz pamīca ar rokām, saveļot bumbā.

    Mīklu ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C.

    Ābolus un bumbierus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos – kubiņos vai šķēlītēs. Saber lielā bļodā. Tad pārber ar cukuru, kanēli un citrona miziņu, un kārtīgi ar rokām visu samaisa.

    Kad mīkla atdzisusi, to izņem no plēves un izrullē apaļu, vismaz 35 cm diametrā, un noliek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Uz mīklas izkārto ābolu un bumbieru gabaliņus, atstājot 5 cm no mīklas maliņām brīvus.

    Tad mīklas maliņas atloka virzienā uz centru, veidojot ielocītu maliņu visapkārt pīrāgam.

    Pīrāgu liek cepeškrāsnī un cep 30-35 minūtes, līdz tā maliņas ir zeltaini brūnas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form