Ābolu un kanēļa drumstalkūka ar valriekstiem
Foto: Shutterstock
3.5000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 gab.
2 ĒK
1 glāze
2.5 glāzes
šķipsna
2 gab.
180 g
Drumstalām:
1 glāze

Īpaši garda ābolu un kanēļa drumstalkūka ar valriekstiem.

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlītēs. Pievieno 2-3 ĒK cukura, citrona sulu un liek, lai katlā pavārās, kamēr mīksti (~8 minūtes). Kad gatavi, nokāš.

Paralēli tam saputo sviestu ar cukuru, iekuļ olas, iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli. Pievieno pienu. Iznāk garda lipīga mīkla.

2/3 no šīs mīklas liek ietaukotā cepamā veidnē (apaļā tortes). Pa virsu tam uzliek savārītos ābolus un pārējo mīklu pa virsu āboliem.

Pēc tam gatavo kanēļa drumslas: sajauc miltus, cukuru un kanēli, pielej nedaudz pakausētu sviestu un pieliek valriekstus. To uzkaisa pa virsu kūkai.

Cep 40 minūtes 185*C.

Iesūtīja: eglīšing

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form