Ābolu un kanēļa drumstalu pīrāgs
Foto: All Over Press
4.0000 3
4 porcijas 
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg āboli, nomizoti, ar izņemtu serdi un sagriezti šķēlītēs
āboli, nomizoti, ar izņemtu serdi un sagriezti šķēlītēs
 
sula no citrona puses
sula no citrona puses
100 g
100 g cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK plūškoka sīrups
plūškoka sīrups
60 g
60 g Rozīnes "Sultana"
Rozīnes "Sultana"
1 ĒK
1 ĒK kukurūzas milti
kukurūzas milti
 
Drumstalām:
Drumstalām:
60 g
60 g pilngraudu milti
pilngraudu milti
60 g
60 g milti
milti
1.5 TK
1.5 TK malts kanēlis
malts kanēlis
90 g
90 g olīveļļas margarīns
olīveļļas margarīns
90 g
90 g demerara cukurs
demerara cukurs
60 g
60 g auzu pārslas
auzu pārslas
 
cepamā forma ar 1.5 l iepilpību
cepamā forma ar 1.5 l iepilpību
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Klasiskais ābolu drumstalu pīrāgs modernajā versijā ar auzu pārslām un brūno cukuru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Uz lielas pannas liek ābolus, citrona sulu, cukuru, plūškoka sīrupu, 5 ēdamkarotes ūdens un rozīnes. Vāra uz mērenas liesmas 10 minūtes, lai āboli kļūtu mīksti.

    2. Kukurūzas miltus samaisa ar 1 ēdamkaroti ūdens un pievieno ābolu masai. Vēlreiz maisot uzkarsē, kamēr āboli masa kļūst bieza un viendabīga. Pārliek cepamajā formā.

    3. Virtuves kombainā liek pilngraudu miltus, parastos miltus un kanēli. Pievieno margarīnu un masu maļ "pulsa" režīmā, kamēr izveidojas drumstalas. Pārliek bļodā un pievieno demerara cukuru un auzu pārslas. Drusmtalas pārkaisa ābolu masai.

    4. Pīrāgu cep 30 minūtes, kamēr virspuse iegūst gaiši zeltainu nokrāsu. Pasniedz ar saldējumu vai olu krēmu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form