Klasiskais ābolu drumstalu pīrāgs modernajā versijā ar auzu pārslām un brūno cukuru.
55Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgāboli, nomizoti, ar izņemtu serdi un sagriezti šķēlītēs sula no citrona puses100 gcukurs2 ĒKplūškoka sīrups60 gRozīnes "Sultana"1 ĒKkukurūzas milti DRUMSTALĀM:60 gpilngraudu milti60 gmilti1.5 TKmalts kanēlis90 golīveļļas margarīns90 gdemerara cukurs60 gauzu pārslas cepamā forma ar 1.5 l iepilpību

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Uz lielas pannas liek ābolus, citrona sulu, cukuru, plūškoka sīrupu, 5 ēdamkarotes ūdens un rozīnes. Vāra uz mērenas liesmas 10 minūtes, lai āboli kļūtu mīksti.

2

Kukurūzas miltus samaisa ar 1 ēdamkaroti ūdens un pievieno ābolu masai. Vēlreiz maisot uzkarsē, kamēr āboli masa kļūst bieza un viendabīga. Pārliek cepamajā formā.

3

Virtuves kombainā liek pilngraudu miltus, parastos miltus un kanēli. Pievieno margarīnu un masu maļ "pulsa" režīmā, kamēr izveidojas drumstalas. Pārliek bļodā un pievieno demerara cukuru un auzu pārslas. Drusmtalas pārkaisa ābolu masai.

4

Pīrāgu cep 30 minūtes, kamēr virspuse iegūst gaiši zeltainu nokrāsu. Pasniedz ar saldējumu vai olu krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!