Ābolu un kanēļa tējas kūka ar karameļu mērci
Foto: DELFI
4.2000 5
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g kviešu milti
kviešu milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
60 g
60 g mīksts sviests
mīksts sviests
100 g
100 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 gab.
1 gab. liela ola
liela ola
90 ml
90 ml piens
piens
2 gab.
2 gab. lieli āboli (vai trīs mazi)
lieli āboli (vai trīs mazi)
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
Pasniegšanai
2 ĒK
2 ĒK izkausēts sviests
izkausēts sviests
 
karameļu mērce
karameļu mērce
 
brūklenes
brūklenes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Rudens sezonā, kad par ābolu ražu nudien nevar sūdzēties, noteikti jāizcep ābolu kūka. Tā ir tradīcija, no kuras nevajag atteikties. Iespējams, katram ir sava tradicionālā recepte, taču es esmu iecienījusi katru gadu pamēģināt ko jaunu, tāpēc šoreiz dalos ar savu recepti, kas īpaša ar kanēļa biskvītu un sulīgo ābolu virskārtu, taču to visu divtik gardu padara pašu gatavotā karameļu mērce un skābenās brūklenes, kas ideālajā gadījumā ir pašu lasītas. Pagatavojot šo recepti, mājoklis smaržos tā, ka, iespējams, pat kaimiņi pieteiksies ciemos uz kūkas baudīšanu, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Ietauko kūkas formu ar 20 cm diametru.

    Bļodiņā samaisi miltus kopā ar sāli, cepamo pulveri un kanēli.

    Atsevišķā bļodā saputo sviestu ar cukuru gaisīgā masā. Pēc tam pievieno olu un kārtīgi iemaisi to.

    Pamazām pievieno sausās sastāvdaļas un pienu, apmaisot ar silikona vai koka karoti. Kad visas sastāvdaļas pievienotas, izmaisi mīklu viendabīgu un ielej kūkas veidnē.

    Sagriez nomizotus ābolus plānās šķēlītes un apslaki tās ar citronu sulu. Ja kanēlis nekad nešķiet par daudz, var pievienot arī tējkaroti kanēļa.

    Izkārto ābolu šķēlītes uz kūkas un liec kūku cepties aptuveni 30-35 minūtes, līdz virsa kļuvusi zeltaini brūna un stingra.

    Ar otiņas palīdzību nosmērē kūkas virspusi ar izkausēto sviestu un tad liec kūku izslēgtajā cepeškrāsnī uz piecām minūtēm.

    Ļauj kūkai atdzist aptuveni 15 minūtes. Tad pasniedz to ar karameļu mērci un brūklenēm. Vislabāk kūka garšos kopā ar pašu gatavotu karameļu mērci, tāpēc vērts pagatavot arī to, turklāt tas nemaz nav tik grūti. Recepti meklē šeit.

    Kūka lieliski garšos kopā arī ar plombīra saldējumu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form