Foto: DELFI
Rudens sezonā, kad par ābolu ražu nudien nevar sūdzēties, noteikti jāizcep ābolu kūka. Tā ir tradīcija, no kuras nevajag atteikties. Iespējams, katram ir sava tradicionālā recepte, taču es esmu iecienījusi katru gadu pamēģināt ko jaunu, tāpēc šoreiz dalos ar savu recepti, kas īpaša ar kanēļa biskvītu un sulīgo ābolu virskārtu, taču to visu divtik gardu padara pašu gatavotā karameļu mērce un skābenās brūklenes, kas ideālajā gadījumā ir pašu lasītas. Pagatavojot šo recepti, mājoklis smaržos tā, ka, iespējams, pat kaimiņi pieteiksies ciemos uz kūkas baudīšanu, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!
60Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gkviešu milti1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls2 TKkanēlis60 gmīksts sviests100 gcukurs1 TKvaniļas cukurs1 gab.liela ola90 mlpiens2 gab.lieli āboli (vai trīs mazi)2 ĒKcitronu sula PASNIEGŠANAI:2 ĒKizkausēts sviests karameļu mērce brūklenes

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Ietauko kūkas formu ar 20 cm diametru.

2

Bļodiņā samaisi miltus kopā ar sāli, cepamo pulveri un kanēli.

3

Atsevišķā bļodā saputo sviestu ar cukuru gaisīgā masā. Pēc tam pievieno olu un kārtīgi iemaisi to.

4

Pamazām pievieno sausās sastāvdaļas un pienu, apmaisot ar silikona vai koka karoti. Kad visas sastāvdaļas pievienotas, izmaisi mīklu viendabīgu un ielej kūkas veidnē.

5

Sagriez nomizotus ābolus plānās šķēlītes un apslaki tās ar citronu sulu. Ja kanēlis nekad nešķiet par daudz, var pievienot arī tējkaroti kanēļa.

6

Izkārto ābolu šķēlītes uz kūkas un liec kūku cepties aptuveni 30-35 minūtes, līdz virsa kļuvusi zeltaini brūna un stingra.

7

Ar otiņas palīdzību nosmērē kūkas virspusi ar izkausēto sviestu un tad liec kūku izslēgtajā cepeškrāsnī uz piecām minūtēm.

Kūka lieliski garšos kopā arī ar plombīra saldējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!