Ābolu krambls
Foto: Vida Press
2.6667 6
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6
6 plūmes
plūmes
4
4 āboli
āboli
3-4 ĒK
3-4 ĒK citronu sula
citronu sula
150 g
150 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 TK
2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
2 TK
2 TK ciete
ciete
2 ĒK
2 ĒK ūdens
ūdens
200 g
200 g saldētas ogas
saldētas ogas
Drumstalām
125 g
125 g mīksts sviests
mīksts sviests
150 g
150 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
150 g
150 g milti
milti
110 g
110 g auzu pārslas
auzu pārslas
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
  • Angļu nacionālā virtuve
  • Augļu deserti
  • Saldie sacepumi
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Sulīgs rudens augļu krambls ar zeltainām smilšu mīklas dumstalām ir viens no vienkāršāk pagatavojamiem ceptajiem desertiem. Cel to galdā karstu, papildinot ar vaniļas mērci vai saldējuma bumbu.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Plūmēm izņem kauliņus, sagriež tās šķēlēs. Āboliem izņem sēklotnes, sagriež tos šķēlēs.

    Pannā liek visas pildījuma sastāvdaļas, izņemot saldētās ogas, un maisot karsē aptuveni 10 minūtes, līdz masa sāk sabiezēt. Tad iemaisa saldētās ogas.

    Lej masu karstumizturīgā veidnē.

    Visas drumstalu sastāvdaļas liek bļodā un, drupinot un viegli berzējot sastāvdaļas ar pirkstu galiem, veido drumstalas.

    Drumstalas ber traukā virs pildījuma. Cep 30-35 minūtes, līdz drumstalas ir zeltainas un pildījums burbuļo.

    Pasniedz, pārslakot ar vaniļas mērci (kā to pagatavot mājās, uzzināsi, izlasot šo recepti) vai papildinot ar saldējuma bumbu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form