Ābolu un plūmju plātsmaize bez raudzēšanas
Foto: DELFI
3.4000 5
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
500 g
500 g kviešu milti
kviešu milti
250 g
250 g kefīrs
kefīrs
4 gab.
4 gab. olas
olas
250 g
250 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
Pildījumam
2 gab.
2 gab. olas
olas
330 g
330 g skābais krējums (20%)
skābais krējums (20%)
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
10 gab.
10 gab. āboli
āboli
6 gab.
6 gab. plūmes
plūmes
  • Vakariņas
  • Pusdienas
  • Launags
  • Brokastis
  • Plātsmaizes
  • Maizes un miltu izstrādājumi
  • Pasaules Virtuve
  • Āboli un plūmes ir augusta superaugļi, no kuriem var pagatavot dažādus gardumus – kompotus, ievārījumus, saldos ēdienus, kūkas un ne tikai. Atliek tikai aizčāpot uz dārzu! Ierasts, ka plātsmaizes gatavo no rauga vai smilšu mīklas, bet lieliska alternatīva ir arī kefīra mīkla. Lūk, ātrā ābolu un plūmju plātsmaize, kurai mīkla nav jāmīca un jāraudzē. Vienkārši un garšīgi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas saputo ar mikseri. Mīklu lej uz cepamās plāts, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru. Atļauj tai "atpūsties".

    Pa to laiku nomizo ābolus, sagriež tos šķēlītēs. Tāpat šķēlītēs sagriež arī plūmes.

    Uz mīklas rindā kārto ābolu un plūmju šķēlītes.

    Saputo olas ar cukuru tā, lai masa atgādina gaisīgo biskvīta masu. Tātad – masa ir dubultojusies apjomā un ir kļuvusi gaiši dzeltena. Pievieno krējumu, kanēli un vaniļas cukuru, visu saputo.

    Ābolu un plūmju plātsmaize bez raudzēšanas
    Foto: DELFI

    Krējuma-olu masu lej virsū ābolu un plūmju šķēlītēm, šķidro masu izlīdzina ar karoti.

    Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 180 grādu temperatūrā 30 līdz 40 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form