Sastāvdaļas
Sagatavošana
Ņem skābo ābolu sulu (antonovkas utml.) un apmēram uz 4 litriem 1 kg cukura.
15-20 l stikla balonā iekšā, virsū vai nu speciālo vīna/alus raudzēšanas korķi vai arī kādu aizvietotāju - korķi, kuram cauri izlaista gumijas trubiņa, kuras ārējais gals ir ūdenī. Der arī gumijas cimds (ar izdurtu caurumu). Vareni amizanti izskatās, kad rūgstot tie gumijas izstrādājumi uzpūšas. Ideja ir - lai gaiss tiek ārā, bet netiek iekšā.
Liek gana siltā vietā (ap 20 grādiem vēlams). Kad vīns ir beidzis rūgt (mēnesis, pusotra) - redzams, ka neizdalās vairāk gāze, pagaršo un pievieno vēl cukuru, pēc salduma un stipruma vēlmes atkarīgs, cik daudz.
Rūgst vēl kādu mēnesi. Droši vien var likt uzreiz visu cukuru, bet tad grūtāk notrāpīt, cik sanāks salds.
Iesūtīja: pytonc