Foto: Shutterstock
Ābolu vīns - ražas svētkiem un citiem pasākumiem.
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

cukurs skābu ābolu sula

Sagatavošana

1

Ņem skābo ābolu sulu (antonovkas utml.) un apmēram uz 4 litriem 1 kg cukura.

2

15-20 l stikla balonā iekšā, virsū vai nu speciālo vīna/alus raudzēšanas korķi vai arī kādu aizvietotāju - korķi, kuram cauri izlaista gumijas trubiņa, kuras ārējais gals ir ūdenī. Der arī gumijas cimds (ar izdurtu caurumu). Vareni amizanti izskatās, kad rūgstot tie gumijas izstrādājumi uzpūšas. Ideja ir - lai gaiss tiek ārā, bet netiek iekšā.

3

Liek gana siltā vietā (ap 20 grādiem vēlams). Kad vīns ir beidzis rūgt (mēnesis, pusotra) - redzams, ka neizdalās vairāk gāze, pagaršo un pievieno vēl cukuru, pēc salduma un stipruma vēlmes atkarīgs, cik daudz.

4

Rūgst vēl kādu mēnesi. Droši vien var likt uzreiz visu cukuru, bet tad grūtāk notrāpīt, cik sanāks salds.

Iesūtīja: pytonc

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!