Foto: Shutterstock
Adeles ābolu kūka - ar ābolu pusītēm pa virsu.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
400 gsviests400 gmilti gab.āboli4 gab.olas2 glāzesskābs krējums1 glāzecukurs garšvielas

Sagatavošana

1

Samīca mīkstu sviestu un miltus kopā, liek uz dziļas pannas (var kēksa vai tortes formā) 1 - 2 cm biezā kārtā un uzloka malas.

2

4-5 nelielus ābolus pārgriež uz pusēm (nekādos sīkos kumāsiņos ne šoreiz!), attīra no serdes ar griezuma vietu ābolus liek uz mīklas.

3

Tad sakuļ 4 olas, 2 glāzes krējuma un 1 glāzi cukura un kādu garšvieliņu, piemēram, citrona miziņu vai vaniļas cukuru.

4

Un pārlej āboliem. Pašas saprotat, tecēs, tāpēc maliņas mīklai uzlokiet kārtīgi un arī cepampapīrs ieteicams!

5

Nav man pierakstīta ne temperatūra, ne cepšanas ilgums, bet ap 200 grādiem būs labi un ilgi pārāk arī necepas - uzdevums pašām vaktēt- tā ap 30-35 minūtēm. Ir to vērts.

* ja grib tikai ģimenes lokā, ņemat visu uz pusi mazāk, šis te daudzums ir pamatīgākai kūkai.

Iesūtīja: Adele

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!