Adeles ābolu kūka ar ābolu pusītēm
Foto: Shutterstock
3.5000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
Pildījumam:
4-5 gab.
4 gab.
1 glāze

Adeles ābolu kūka - ar ābolu pusītēm pa virsu.

Samīca mīkstu sviestu un miltus kopā, liek uz dziļas pannas (var kēksa vai tortes formā) 1 - 2 cm biezā kārtā un uzloka malas.

4-5 nelielus ābolus pārgriež uz pusēm (nekādos sīkos kumāsiņos ne šoreiz!), attīra no serdes ar griezuma vietu ābolus liek uz mīklas.

Tad sakuļ 4 olas, 2 glāzes krējuma un 1 glāzi cukura un kādu garšvieliņu, piemēram, citrona miziņu vai vaniļas cukuru.

Un pārlej āboliem. Pašas saprotat, tecēs, tāpēc maliņas mīklai uzlokiet kārtīgi un arī cepampapīrs ieteicams!

Nav man pierakstīta ne temperatūra, ne cepšanas ilgums, bet ap 200 grādiem būs labi un ilgi pārāk arī necepas - uzdevums pašām vaktēt- tā ap 30-35 minūtēm. Ir to vērts.

* ja grib tikai ģimenes lokā, ņemat visu uz pusi mazāk, šis te daudzums ir pamatīgākai kūkai.

Iesūtīja: Adele

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form