Adeles plūmju kūka
Foto: Shutterstock
3.4286 7
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Adeles plūmju kūka, plūmju vietā var izmantot arī zemenes, avenes, upenes, ābolus, persikus, dzērvenes utt.

Mīklas sastāvdaļas dūšīgi samaisa un samīca. Tā sanāk diezgan drupataina, tāpēc, liekot uz pannas, izspaida ar rokām vienmērīgi pa visu plāti. Ieliek krāsns vidū un 10 - 15 minūtes cep.

Izņem ārā, tad liek virsū plūmes (es tās "saplosīju" kādās 3 - 4 daļās katru), var izmantot ābolus, ķiršus, dzērvenes, visu ko!

Pa virsu plūmēm parasto maisījumu - sakultu olu, kas samaisīta ar krējumu, vaniļas cukuru, citrona sulu un cukuru pēc garšas, krāsnī iekšā un vēl cep kādas 15 - 20 minūtes ~ 200*C.

Nepiemirstiet ielikt cepamo papīru apakšā tā, lai var maliņas atlocīt drusku, jo tas šķidrums ar visām plūmēm var gribēt tecēt nost un tad būs krāsnī cūcība.

* mīklas daudzums ir vai nu lielajai apaļajai tortes formai vai kantainajai panniņai, manējā ir apmēram 25*35 cm.
** miltu pusi var aizvietot ar auzu pārslām.

Iesūtīja: Adele

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form