Adventes laika tiramisu
Foto: PantherMedia/Scanpix
4.1667 12
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g saldais krējums
saldais krējums
250 g
250 g maskarpone
maskarpone
250 g
250 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
100 g
100 g cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. mazā paciņa vaniļas cukurs
mazā paciņa vaniļas cukurs
200 g
200 g sviesta cepumi vai ļoti trauslas piparkūkas
sviesta cepumi vai ļoti trauslas piparkūkas
400 g
400 g saldētas vai kompota ogas
saldētas vai kompota ogas
1 tase
1 tase stipra kafija
stipra kafija
 
Amaretto liķieris vai mandeļu esence pēc garšas
Amaretto liķieris vai mandeļu esence pēc garšas
 
kakao pulveris
kakao pulveris
  • Citi saldēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • "Adventes laika tiramisu - iebildumi, ka klasiskajā tiramisu nekādu putukrējumu un biezpienu, kur nu vēl augļus neliek, šai gadījumā netiek ņemti vērā. Daudz briesmīgāk man šķiet par tiramisu nosaukt kaut ko, kam pievienots saputots sviests, kura garšu nomāc ar rumu," tā šo recepti piesaka Nora.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izvāra stipru kafiju, ļauj atdzist un pēc garšas pievieno Amaretto liķieri vai mandeļu esenci.

    Saldo krējumu saputo stingās putās. Maskarpones sieru, biezpienu, cukuru un vaniļas cukuru samaisa un iecilā putukrējumu.

    Dziļā formā liek nedaudz masas – tā, lai trauka dibens būtu nosegts.

    Virsū liek kārtu no cepumiem, ko devīgi apslaka ar kafijas–Amaretto maisījumu.

    Uz cepumiem liek atlaidinātus un notecinātus augļus.

    Procesu atkārto, kamēr visi cepumi/masa/augļi traukā. Pēdējā kārta ir biezpiena masa.

    Vāku vai pārtikas plēvi virsū un – ledusskapī iekšā uz 4–5 stundām vai vislabāk – uz nakti.

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ar izsijātu kakao biezā kārtā.

    Lai labi garšo!

    Iesūtīja: Nora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form