
"Adventes laika tiramisu - iebildumi, ka klasiskajā tiramisu nekādu putukrējumu un biezpienu, kur nu vēl augļus neliek, šai gadījumā netiek ņemti vērā. Daudz briesmīgāk man šķiet par tiramisu nosaukt kaut ko, kam pievienots saputots sviests, kura garšu nomāc ar rumu," tā šo recepti piesaka Nora.
Izvāra stipru kafiju, ļauj atdzist un pēc garšas pievieno Amaretto liķieri vai mandeļu esenci.
Saldo krējumu saputo stingās putās. Maskarpones sieru, biezpienu, cukuru un vaniļas cukuru samaisa un iecilā putukrējumu.
Dziļā formā liek nedaudz masas – tā, lai trauka dibens būtu nosegts.
Virsū liek kārtu no cepumiem, ko devīgi apslaka ar kafijas–Amaretto maisījumu.
Uz cepumiem liek atlaidinātus un notecinātus augļus.
Procesu atkārto, kamēr visi cepumi/masa/augļi traukā. Pēdējā kārta ir biezpiena masa.
Vāku vai pārtikas plēvi virsū un – ledusskapī iekšā uz 4–5 stundām vai vislabāk – uz nakti.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar izsijātu kakao biezā kārtā.
Lai labi garšo!
Iesūtīja: Nora