Foto: Shutterstock
Adžapsandali ir aromātisks sautējums jeb karstie salāti, ko iecienījuši gruzīni, armēņi un azerbaidžāņi. Ja arī tu esi kritis Kaukāza garšu gūstā, tad tev noteikti jāizmēģina šī recepte.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

60 mleļļa500 gbaklažāni, sagriezti ripās800 gtomāti, sagriezti gabaliņos3 sīpoli, nomizoti un sasmalcināti250 gpaprika, sagriezta kubiņos250 gburkāni, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas50 gkinzas zaļumi, sasmalcināti30 gsvaigs baziliks, sasmalcināts1 čili pipars, sakapāts1 ĒKsāls

Sagatavošana

1

Baklažānus pārber ar sāli, apmaisa un atstāj uz 20 minūtēm. Tad noskalo zem tekoša ūdens un ar rokām nospiež lieko ūdeni.

2

Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Liek cepties sīpolus. Kad tie ir caurspīdīgi, pievieno burkānus un turpina cept 3-4 minūtes.

3

Liek klāt baklažānus un papriku un, ik pa laikam apmaisot, cep vēl 5 minūtes.

4

Liek klāt zaļumus, ķiplokus, tomātus, sāli, čili un apmaisa. Uzliek katlam vāku un uz nelielas liesmas sautē 25-30 minūtes.

5

Gatavus salātus karstus liek tīrās, ar verdošu ūdeni izplaucētās burkās, aizskrūvē ar tīriem, izplaucētiem vāciņiem. Burkas apgriež ar vākiem uz leju un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!