Adžapsandali – kaukāziešu salāti ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Shutterstock

Adžapsandali ir aromātisks sautējums jeb karstie salāti, ko iecienījuši gruzīni, armēņi un azerbaidžāņi. Ja arī tu esi kritis Kaukāza garšu gūstā, tad tev noteikti jāizmēģina šī recepte.

Baklažānus pārber ar sāli, apmaisa un atstāj uz 20 minūtēm. Tad noskalo zem tekoša ūdens un ar rokām nospiež lieko ūdeni.

Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Liek cepties sīpolus. Kad tie ir caurspīdīgi, pievieno burkānus un turpina cept 3-4 minūtes.

Liek klāt baklažānus un papriku un, ik pa laikam apmaisot, cep vēl 5 minūtes.

Liek klāt zaļumus, ķiplokus, tomātus, sāli, čili un apmaisa. Uzliek katlam vāku un uz nelielas liesmas sautē 25-30 minūtes.

Gatavus salātus karstus liek tīrās, ar verdošu ūdeni izplaucētās burkās, aizskrūvē ar tīriem, izplaucētiem vāciņiem. Burkas apgriež ar vākiem uz leju un atdzesē.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form