Aizvakardienas kruasānu pārvērtības – saldie grauzdiņi ar mandelēm un zemenēm
Foto: DELFI
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5 gab.
5 gab. kruasāni
kruasāni
200 g
200 g mandeļu milti
mandeļu milti
150 g
150 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
150 g
150 g pūdercukurs
pūdercukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2 gab.
2 gab. olas
olas
 
mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
 
zemenes
zemenes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Mātes dienas ēdieni
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Tas, protams, ir maz ticams, bet mēdz gadīties, ka svaigi pirktie kruasāni maizes groziņā aizmirstas uz dienu vai divām. Tad tie var kalpot kā laba bāze saldiem grauzdiņiem. Šoreiz ar mandeļu pildījumu un vasarīgajām zemenēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kruasānus gareniski pārgriež uz pusēm un izkārto uz cepešplāts, kas apklāta ar cepampapīru.

    Bļodā ber mandeļu miltus, pievieno sviestu, pūdercukuru un samaisa. Tad pievieno olas, sāli un iemaisa masā, lai tā vienmērīga.

    Mandeļu pildījumu uzklāj uz pārgriezto kruasānu virsmas. Virsū izkārto uz pusēm pārgrieztas zemenes un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Liek kruasānus krāsnī un cep aptuveni 12–15 minūtes, ik pa laikam pieskatot. Kad virsa zeltaina, izņem ārā. Ja šķiet, ka vajag vēl pacept, tad 2–3 minūtes atstāj krāsnī un pavaktē gatavību.

    Gatavās kruasānu pusītes var apkaisīt ar pūdercukuru, ja tā tīk. Ēd, kamēr vēl silti.

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.