Aknu salāti ar kartupeļiem un marinētiem gurķiem
Foto: Privātais ahīvs
4.0000 3
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g cūkas aknas
cūkas aknas
2
2 sīpoli
sīpoli
4
4 marinēti gurķi
marinēti gurķi
4
4 vārīti kartupeļi
vārīti kartupeļi
5
5 vārītas olas
vārītas olas
1 glāze
1 glāze zaļie zirnīši
zaļie zirnīši
MĒRCEI
4 ĒK
4 ĒK majonēze
majonēze
2 ĒK
2 ĒK skābs krējums
skābs krējums
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Gaļas salāti
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Klasiski, ļoti sātīgi aknu salāti no teju katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām labi piesies dūšu gan ikdienā, gan svētku reizēs. Recepti iesaka mūsu lasītāja Inga Matisone.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Aknas sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu sasmalcina. Pannā uzkarsētā eļļā liek cepties aknas, pēc pāris minūtēm pievieno sīpolus un apmaisot cep vēl pāris minūtes, līdz aknas pagaršojot ir gatavas. Pannas saturu noņem no plīts un atdzesē.

    Gatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas.

    Liek pannas saturu bļodā, pievieno pārējās salātu sastāvdaļas, visu pārlej ar mērci un samaisa.

    Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form