Aknu salāti ar marinētu gurķīti
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g vistu vai tītara aknas
vistu vai tītara aknas
1 gab.
1 gab. liels sīpols
liels sīpols
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
4 gab.
4 gab. marinēts gurķis
marinēts gurķis
2 ĒK
2 ĒK majonēze
majonēze
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
 
eļla cepšanai
eļla cepšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas salāti
  • Subproduktu uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Subprodukti reizēm tiek nepelnīti piemirsti. Bet tad iestājas jautājums par to, ko ēst, kad viss jau bijis un apnicis. Vistu vai tītaru aknu salāti ir ļoti gards un sātīgs paēdiens, kad darbdienā negribas neko cept un šmorēt, tomēr, stāvot pie atvērta ledusskapja, pusdienot arī neliekas stils. Aknu salāti ir lielisks kompromiss starp cenu, garšu un ātrumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Aknas notīra no nevajadzīgā. Aknas un burkānu tvaicē vai vāra nelielā ūdens daudzumā 10 minūtes.
    Burkānam jābūt al dente kondīcijā – vidū vēl viegli kraukšķīgam, aknām jābūt gatavām, bet ne pārvārītām.

    Sīpolu sagriež apmēram nūdeles izmēra gabaliņos. Tos ātri apcep uzkarsētā eļļā, lai viegli apbrūninās un mazliet pazūd asums, bet nevajag sautēt, līdz kļūst mīksti. Viegls kraukšķīgums dos salātiem patīkamu struktūras niansi.

    Burkānus un gurķus sagriež nelielos salmiņos.

    Aknas sagriež līdzīgi kā sīpolus – ne pārāk smalki.

    Pagatavo mērcīti no majonēzes, sinepēm un pipariem.

    Viegli sajauc visas sastāvdaļas, izņemot aknas. Pārlej ar mērci, pievieno aknas un uzmanīgi iecilā tās salātos.

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form