Alternatīvie sklandrauši ar speķa vai banānu pildījumu
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
Mīkla
200 g
200 g Sviests
Sviests
1 kg
1 kg Rudzu milti
Rudzu milti
0.5 l
0.5 l Ūdens
Ūdens
0.5 TK
0.5 TK Sāls
Sāls
Pildījums
2 gab.
2 gab. Banāni
Banāni
200 g
200 g Biezpiens
Biezpiens
1 gab.
1 gab. Ola
Ola
1 TK
1 TK Cukurs
Cukurs
50 g
50 g Dzērvenes
Dzērvenes
200 g
200 g Speķis
Speķis
1 gab.
1 gab. Sīpoli
Sīpoli
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Picas un karstmaizes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Godīgi teikšu, negaršo man UNESCO mantojuma ēdiens - klasiskie sklandrauši. Un domāju, ka ar šādu pārliecību nodzīvošu visu mūžu, bet tad, izbraucienā uz Lībiešu krastu viesu namā "Pītagi" pagaršoju saimnieces Signes Dišleres taisītos sklandraušus ar dažādiem pildījumiem, un manas domas krietni mainījās. Lūk, saimnieces dotā recepte!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas mīklas sastāvdaļas bļodā sajauc, samīca. Mīklu vislabāk pa nakti atstāt ledusskapī.

    Nākamā rītā izrullē plānu un liek formiņās.

    Liek groziņos pildījumu.

    Cep 180 – 200 grādos kamēr zeltaini.

    Pildījuma pagatavošana. Saldajam variantam saspaida banānu. Sajauc to ar biezpienu un olu, visu rotā ar dzērvenēm, kas saspiestas ar cukuru.

    Sāļajā variantā uz pannas sacep speķi ar sīpoliem vai baravikas ar sīpoliem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form