Foto: DELFI
Godīgi teikšu, negaršo man UNESCO mantojuma ēdiens - klasiskie sklandrauši. Un domāju, ka ar šādu pārliecību nodzīvošu visu mūžu, bet tad, izbraucienā uz Lībiešu krastu viesu namā "Pītagi" pagaršoju saimnieces Signes Dišleres taisītos sklandraušus ar dažādiem pildījumiem, un manas domas krietni mainījās. Lūk, saimnieces dotā recepte!
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLA:200 gsviests1 kgrudzu milti0.5 lūdens0.5 TKSāls PILDĪJUMS:2 gab.banāni200 gbiezpiens1 gab.ola1 TKcukurs50 gdzērvenes200 gspeķis1 gab.sīpoli

Sagatavošana

1

Visas mīklas sastāvdaļas bļodā sajauc, samīca. Mīklu vislabāk pa nakti atstāt ledusskapī.

2

Nākamā rītā izrullē plānu un liek formiņās.

3

Liek groziņos pildījumu.

4

Cep 180 – 200 grādos kamēr zeltaini.

5

Pildījuma pagatavošana. Saldajam variantam saspaida banānu. Sajauc to ar biezpienu un olu, visu rotā ar dzērvenēm, kas saspiestas ar cukuru.

6

Sāļajā variantā uz pannas sacep speķi ar sīpoliem vai baravikas ar sīpoliem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!