Alū lēni sutināts sulīgs cūkas cepetis ar dārzeņiem
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1.5-2 kg
1.5-2 kg cūkas šķiņķis
cūkas šķiņķis
Marinādei
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 TK
1 TK kūpināta paprika
kūpināta paprika
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
Piedevām
200 ml
200 ml alus
alus
2
2 burkāni
burkāni
3
3 selerijas kāti
selerijas kāti
3
3 skābi āboli
skābi āboli
2
2 sīpoli
sīpoli
1
1 ķiploka galviņa
ķiploka galviņa
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Vienkāršs veids, kā iegūt maigas, bezgala aromātiskas un mutē kūstošas cūkas cepeša šķēlēs, ko uz šķīvja itin viegli var sadalīt bez naža palīdzības, – vien ar dakšiņu. Alus gaļai piešķirs patīkamu maizes garšas noti, bet dārzeņi – īpašu sulīgumu. Cepeša pārpalikumi lieliski garšos arī nākamajā dienā sviestmaižu vai burgeru pildījumā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šķiņķa speķoto pusi ar asu nazi sarūto kvadrātiņos.

    Sagatavo marinādi, trauciņā samaisot visas sastāvdaļas.

    Ar marinādi ieberzē gaļas gabalu no visām pusēm.

    Sagatavo darzeņus. Burkānus nomazgā, noberž, sagriež gabalos. Selerijas kātus sagriež gabalos. Sīpolus nomizo, sagriež lielās daivās. Āboliem izņem serdes, sagriež ābolus lielās daivās. Visus dārzeņus liek lielā traukā, pievieno nomizotus, caur spiedi izspiestus ķiplokus, šķipsnu sāls, un visu samaisa.

    Sakarsē krāsni līdz 250-275 grādiem (līdz maksimālajai temperatūrai).

    Karstumizturīga trauka apakšā liek sauju dārzeņu maisījuma, virs dārzeņiem liek gaļu ar rūtoto pusi uz augšu. Gar malām saliek dārzeņus.

    Alū lēni sutināts sulīgs cūkas cepetis ar dārzeņiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Visu pārlej ar alu. Liek krāsnī cepties.

    Padoms: lai alus garša būtu maigāka, to var pirms izmantošanas ieliet vairākkārt aiztaisāmā plastmasas maisiņā, saldētavā sasaldēt, tad atkausēt. Alu var aizstāt arī ar gāzētu minerālūdeni.

    Pēc 30 minūtēm samazina temperatūru līdz 160 grādiem un turpina cept 3 stundas.

    Alū lēni sutināts sulīgs cūkas cepetis ar dārzeņiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form