Alū sutināts cūkas cepetis ar kraukšķīgu glazūru
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg Cūkgaļas lāpstiņa
Cūkgaļas lāpstiņa
1 l
1 l alus
alus
8 gab.
8 gab. Smaržīgie pipari
Smaržīgie pipari
2 gab.
2 gab. lauru lapas
lauru lapas
2 gab.
2 gab. krustnagliņas
krustnagliņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
3 gab.
3 gab. sīpoli
sīpoli
Glazūrai
100 ml
100 ml cepeša sula
cepeša sula
60 ml
60 ml aprikožu džems
aprikožu džems
20 ml
20 ml Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Cūkas cepetis ir žanra klasika, ar ko nav iespējams nošaut greizi - sulīgs, aromātisks, ar kraukšķīgi-pikantu glazūras garoziņu, tas gluži vai kūst uz mēles. Pasniedz cepeti ar svaigiem salātiem un visi būs laimīgi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šķiņķi, garšvielas un alu liek katliņā, uzkarsē, sutina aptuveni 30 minūtes, tad atdzesē.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

    Izņem šķiņķi, nogriež tam ādu un liekos taukus. Tad liek veidnē, pievieno nomizotus un biezās ripās sagrieztus sīpolus, pārslaka ar eļļu, pārklāj ar foliju un liek krāsnī uz 30 minūtēm, tad paaugstina temperatūru līdz 180 grādiem.

    Sajauc glazūras sastāvdaļas. Pārklāj gaļu ar pusi no glazūras un liek krāsnī uz 20 minūtēm. Tad izņem, pārklāj ar atlikušo glazūru un liek krāsnī uz vēl 20 minūtēm. Pieskata, lai cepetis nepiedeg.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form