Alū sutināts cūkas cepetis ar kraukšķīgu glazūru
Foto: Shutterstock
Loading...
Sastāvdaļas

Cūkas cepetis ir žanra klasika, ar ko nav iespējams nošaut greizi - sulīgs, aromātisks, ar kraukšķīgi-pikantu glazūras garoziņu, tas gluži vai kūst uz mēles. Pasniedz cepeti ar svaigiem salātiem un visi būs laimīgi.

Šķiņķi, garšvielas un alu liek katliņā, uzkarsē, sutina aptuveni 30 minūtes, tad atdzesē.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.
Izņem šķiņķi, nogriež tam ādu un liekos taukus. Tad liek veidnē, pievieno nomizotus un biezās ripās sagrieztus sīpolus, pārslaka ar eļļu, pārklāj ar foliju un liek krāsnī uz 30 minūtēm, tad paaugstina temperatūru līdz 180 grādiem.

Sajauc glazūras sastāvdaļas. Pārklāj gaļu ar pusi no glazūras un liek krāsnī uz 20 minūtēm. Tad izņem, pārklāj ar atlikušo glazūru un liek krāsnī uz vēl 20 minūtēm. Pieskkata, lai cepetis nepiedeg.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form