Foto: Shutterstock
Cūkas cepetis ir žanra klasika, ar ko nav iespējams nošaut greizi - sulīgs, aromātisks, ar kraukšķīgi-pikantu glazūras garoziņu, tas gluži vai kūst uz mēles. Pasniedz cepeti ar svaigiem salātiem un visi būs laimīgi.
180Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgCūkgaļas lāpstiņa1 lalus8 gab.Smaržīgie pipari2 gab.lauru lapas2 gab.krustnagliņas pēc garšassāls3 gab.sīpoli GLAZŪRAI:100 mlcepeša sula60 mlaprikožu džems20 mlDižonas sinepes

Sagatavošana

1

Šķiņķi, garšvielas un alu liek katliņā, uzkarsē, sutina aptuveni 30 minūtes, tad atdzesē.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

3

Izņem šķiņķi, nogriež tam ādu un liekos taukus. Tad liek veidnē, pievieno nomizotus un biezās ripās sagrieztus sīpolus, pārslaka ar eļļu, pārklāj ar foliju un liek krāsnī uz 30 minūtēm, tad paaugstina temperatūru līdz 180 grādiem.

4

Sajauc glazūras sastāvdaļas. Pārklāj gaļu ar pusi no glazūras un liek krāsnī uz 20 minūtēm. Tad izņem, pārklāj ar atlikušo glazūru un liek krāsnī uz vēl 20 minūtēm. Pieskata, lai cepetis nepiedeg.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!