Alus braunijs ar zeltainu alus karameli
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
BRAUNIJAM
120 g
120 g milti
milti
1 ĒK
1 ĒK kakao
kakao
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
110 g
110 g sviests
sviests
200 g
200 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
250 g
250 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
2
2 olas
olas
300 ml
300 ml tumšais alus
tumšais alus
KARAMELEI
150 g
150 g cukurs
cukurs
3-4 ĒK
3-4 ĒK alus
alus
100 g
100 g sviests
sviests
50 g
50 g sāļie kliņģerīši
sāļie kliņģerīši
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Tumšais alus braunijam piešķirs sulīgumu un interesantas iesala garšas nianses, bet karamelei – skaisti zeltainu nokrāsu. Recepti kārumniekiem iesaka ēdienu stiliste un pavāre Linda Vilmansone-Virbule.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodiņā virs katla ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu.

    Atsevišķā bļodā sakuļ olas un pakāpeniski pievieno izkausēto šokolādi ar sviestu. Pamazām pievieno visas sausās sastāvdaļas un alu.

    Maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa. To lej cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī cepties aptuveni 35 minūtes.

    Tikmēr pagatavo karameli. Katliņā uz nelielas uguns karsē cukuru, kam pievienots alus. Ļauj tam lēnām izkust un karamelizēties, visu laiku pieskatot katliņu. Maisīt nav nepieciešams. Kad cukurs izkusis, karameli var apmaisīt. Pievieno sviestu un iemaisa to masā.

    Nekādā gadījumā gatavošanas procesa laikā karameli nedrīkst pagaršot, jo tā ir ļoti karsta un var radīt mutes apdegumus! Pagaršo tikai atdzisušu karameli.

    Gatavu brauniju pārlej vai apziež ar karameli un dekorē ar sāls kliņģerīšiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form