Tumšais alus braunijam piešķirs sulīgumu un interesantas iesala garšas nianses, bet karamelei – skaisti zeltainu nokrāsu. Recepti kārumniekiem iesaka ēdienu stiliste un pavāre Linda Vilmansone-Virbule.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

120 gmilti1 ĒKkakao1 šķipsnasāls110 gsviests200 gtumšā šokolāde250 gbrūnais cukurs2 olas300 mltumšais alus150 gcukurs ĒKalus100 gsviests50 gsāļie kliņģerīši

Sagatavošana

1

Bļodiņā virs katla ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu.

2

Atsevišķā bļodā sakuļ olas un pakāpeniski pievieno izkausēto šokolādi ar sviestu. Pamazām pievieno visas sausās sastāvdaļas un alu.

3

Maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa. To lej cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī cepties aptuveni 35 minūtes.

4

Tikmēr pagatavo karameli. Katliņā uz nelielas uguns karsē cukuru, kam pievienots alus. Ļauj tam lēnām izkust un karamelizēties, visu laiku pieskatot katliņu. Maisīt nav nepieciešams. Kad cukurs izkusis, karameli var apmaisīt. Pievieno sviestu un iemaisa to masā.

5

Nekādā gadījumā gatavošanas procesa laikā karameli nedrīkst pagaršot, jo tā ir ļoti karsta un var radīt mutes apdegumus! Pagaršo tikai atdzisušu karameli.

6

Gatavu brauniju pārlej vai apziež ar karameli un dekorē ar sāls kliņģerīšiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!