Alus mīklā panēts Jāņu siers
Foto: Viktorija Kožemjakina
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 siera ritulis (400 g)
siera ritulis (400 g)
1
1 ola
ola
1 glāze
1 glāze alus
alus
1 glāze
1 glāze milti
milti
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
1 šķipsna
1 šķipsna ķiploku pulveris
ķiploku pulveris
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Alus ir ne tikai atsvaidzinošs dzēriens, bet to var izmantot arī dažādos ēdienos, piemēram, lai pagatavotu kraukšķīgu panējumu Jāņu siera šķēlēm. Ēdienu stiliste un pavāre Linda Vilmansone-Virbule piedāvā oriģinālu recepti, kas noteikti noderēs, gatavojoties Jāņu mielastam.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo alus mīklu. Sakuļ olu, pievieno miltus, alu, garšvielas un visu maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa bez kunkulīšiem.

    Sieru sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlēs un panē sagatavotajā mīklā.

    Panētus siera gabaliņus liek cepties sakarsētā eļļā, līdz tie ir no abām pusēm zeltaini.

    Gatavus pasniedz ar zaļiem salātiem un pilienu citrona vai laima sulas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form