Foto: mosfood
Nevienam nav noslēpums, ka alu var ne vien dzert, bet arī ļoti veiksmīgi izmantot kā sastāvdaļu dažādu ēdienu pagatavošanai. Šai reizei - ārkārtīgi vienkārša cepumu recepte, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir alus.

Margarīnu un miltus saberž smalkās drumstalās. Pielej alu un kārtīgi samīca.

Šai mīklai nepievieno ne sāli, ne cukuru, ne sodu vai cepamo pulveri, ne miltus! Samīcīto mīklu saveļ vienā bumbulī un liek ledusskapī uz pāris stundām.

Atdzisušo mīklu izrullē aptuveni puscentimetru biezā kārtā. Ja vēlies gatavot saldos cepumus, galda virsmu, uz kuras rullēsi mīklu, pārkaisi ar cukuru.

Ar cepumu formu vai glāzi izspiež cepumus. Ja vēlas radoši izpausties, mīklas aplīšos ar dakšiņu var iespiest dažādus rakstus.

Cepumus kārto uz cepampapīra un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 180 grādos aptuveni 15-20 minūtes.

Brīdinājums! Novērots, ka gatavie cepumi no pannas vai šķīvja pazūd gaismas ātrumā. Tik tiešām izcili - saldi, drupani...

Starp citu, šī ir universāla recepte - ja vēlies sāļos cepumus, atliek vien cukura vietā izmantot sāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!