Recepti piedāvā restorāna Valtera restorāns šefpavārs Artūrs Guziks. Šis ēdiens gatavots 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros. Izbaudi!

240Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
900 gsiļķes filejas500 mlLielvārdes Kviešu alus200 gmeža aveņu medus5 kartupeļi120 ggailenes2 TKmeža aveņu medus cukini150 grupjmaize40 gbio jogurts10 gdilles5 gzilais baziliks5 gzaļais baziliks5 gcitronbaziliks

Sagatavošana

1

Katliņā novāra 500 ml Lielvārdes Kviešu alu ar 200 g meža aveņu medu - līdz sīrupa konsistencei.

2

Siļķu filejas sagriež katrai porcijai 3 daļās un iemērc atdzesētā sīrupā uz 2-3 stundām.

3

Novāra kartupeļus, sagriež ripās un izspiež apaļas formas.

4

Pannā apcep gailenes, kurām pievienotas 2 tējkarotes meža aveņu medus. Karamelizē 5-8 minūtes.

5

Ēdienu pasniedz, kārtojot uz šķīvja, pievienojot sadrupinātu rupjmaizi un ripiņās sagrieztu mini cukini. Dekorē ar bio jogurtu, dillēm, zilo, zaļo un citronbaziliku.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!