Alus un meža aveņu medus novārījumā mērcēta siļķes fileja ar gailenēm, kartupeļu un mini cukini ripiņām
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
900 g
900 g siļķes filejas
siļķes filejas
500 ml
500 ml Lielvārdes Kviešu alus
Lielvārdes Kviešu alus
200 g
200 g meža aveņu medus
meža aveņu medus
Piedevām:
4-5
4-5 kartupeļi
kartupeļi
120 g
120 g gailenes
gailenes
2 TK
2 TK meža aveņu medus
meža aveņu medus
 
cukini
cukini
Dekorēšanai:
150 g
150 g rupjmaize
rupjmaize
40 g
40 g bio jogurts
bio jogurts
10 g
10 g dilles
dilles
5 g
5 g zilais baziliks
zilais baziliks
5 g
5 g zaļais baziliks
zaļais baziliks
5 g
5 g citronbaziliks
citronbaziliks
  • Romantiskas vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Recepti piedāvā restorāna Valtera restorāns šefpavārs Artūrs Guziks. Šis ēdiens gatavots 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros. Izbaudi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā novāra 500 ml Lielvārdes Kviešu alu ar 200 g meža aveņu medu - līdz sīrupa konsistencei.

    Siļķu filejas sagriež katrai porcijai 3 daļās un iemērc atdzesētā sīrupā uz 2-3 stundām.

    Novāra kartupeļus, sagriež ripās un izspiež apaļas formas.

    Pannā apcep gailenes, kurām pievienotas 2 tējkarotes meža aveņu medus. Karamelizē 5-8 minūtes.

    Ēdienu pasniedz, kārtojot uz šķīvja, pievienojot sadrupinātu rupjmaizi un ripiņās sagrieztu mini cukini. Dekorē ar bio jogurtu, dillēm, zilo, zaļo un citronbaziliku.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form