Alus un saldā krējuma mērcē sautētas mīdijas
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg mīdijas (saldētas vai svaigas)
mīdijas (saldētas vai svaigas)
500 ml
500 ml bezalkoholiskais alus
bezalkoholiskais alus
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
2
2 selerijas kāti
selerijas kāti
1
1 puravs
puravs
1
1 sīpols
sīpols
2-3
2-3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 bunte pētersīļu
bunte pētersīļu
1
1 burkāns
burkāns
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Beļģu nacionālā virtuve
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Ja vēlies palutināt savas garšu kārpiņas, pagatavo aromātiskā alus un saldā krējuma mērcē sautētas mīdijas. Tās vislabāk garšos, pasniegtas ar svaigu maizi, zaļiem salātiem vai kraukšķīgiem frī kartupeļiem. Recepti iesaka šefpavāre Inga Kalniņa.

    Vispirms sagatavo piedevas. Seleriju kātus sagriež mazos gabaliņos. Puravu notīra un gan balto, gan daļēji zaļo daļu sagriež smalkās ripiņās. Sasmalcina ķiplokus un sakapā sīpolu.

    Burkāna pievienošana nav obligāta, bet tas piešķir patīkamu garšu. Ja izlemts pievienot burkānu, tad sarīvē to.

    Lielā katlā ar biezu dibenu liek sviestu, pievieno sīpolus un ķiplokus. Sautē, līdz tie ir mīksti. Pievieno pārējos sagrieztos dārzeņus, pasautē tos (ja šķiet, ka sviesta par maz, pievieno vēl), līdz tie kļūst mazliet mīkstāki.

    Pievieno mazliet alu, un sautē dārzeņus. Pievieno vēl alu (gandrīz visu), un, kad alus uzmetis pirmo burbuli, pievieno mīdijas un uzliek katlam vāku. Tās vāra, līdz tās ir pilnībā atvērušās (tās, kas paliek ciet, nav ēdamas).

    Kad mīdijas atvērušās, pievieno mazliet saldā krējuma (tikai tik, lai mērce ir krēmīgāka) un uzvāra.

    Pagaršo mērci, lai zinātu, vai nepieciešams sāls.

    Pasniedz siltas, pārkaisītas ar svaigiem pētersīļiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form