Foto: Publicitātes foto
Ja vēlies palutināt savas garšu kārpiņas, pagatavo aromātiskā alus un saldā krējuma mērcē sautētas mīdijas. Tās vislabāk garšos, pasniegtas ar svaigu maizi, zaļiem salātiem vai kraukšķīgiem frī kartupeļiem. Recepti iesaka šefpavāre Inga Kalniņa.
50Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 kgmīdijas (saldētas vai svaigas)500 mlbezalkoholiskais alus200 mlsaldais krējums2 selerijas kāti1 puravs1 sīpols ķiploka daiviņas1 bunte pētersīļu1 burkāns

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo piedevas. Seleriju kātus sagriež mazos gabaliņos. Puravu notīra un gan balto, gan daļēji zaļo daļu sagriež smalkās ripiņās. Sasmalcina ķiplokus un sakapā sīpolu.

2

Burkāna pievienošana nav obligāta, bet tas piešķir patīkamu garšu. Ja izlemts pievienot burkānu, tad sarīvē to.

3

Lielā katlā ar biezu dibenu liek sviestu, pievieno sīpolus un ķiplokus. Sautē, līdz tie ir mīksti. Pievieno pārējos sagrieztos dārzeņus, pasautē tos (ja šķiet, ka sviesta par maz, pievieno vēl), līdz tie kļūst mazliet mīkstāki.

4

Pievieno mazliet alu, un sautē dārzeņus. Pievieno vēl alu (gandrīz visu), un, kad alus uzmetis pirmo burbuli, pievieno mīdijas un uzliek katlam vāku. Tās vāra, līdz tās ir pilnībā atvērušās (tās, kas paliek ciet, nav ēdamas).

5

Kad mīdijas atvērušās, pievieno mazliet saldā krējuma (tikai tik, lai mērce ir krēmīgāka) un uzvāra.

6

Pagaršo mērci, lai zinātu, vai nepieciešams sāls.

7

Pasniedz siltas, pārkaisītas ar svaigiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!