Foto: Shutterstock
Amareto bumbiņas - Ziemassvētku cepumi ar tumšās un gaišās šokolādes glazūru.
95Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
250 gmilti2 gab.olu dzeltenumi125 gcukurs1 šķipsnasāls1 TKrīvētas citrona miziņas2 gab.paciņas vaiļas cukurs200 gmaltas mandeles200 gsviests0.5 gab.pudelīte mandeļu esence3 ĒKamaretto liķieris200 gtumšās šokolādes glazūra50 ggaišās šokolādes glazūra apelsīnu ievārījums

Sagatavošana

1

No mīklas sastāvdaļām samīca mīklu, saveļ bumbā, ietin folijā un uz 1 stundu liek ledusskapī.

2

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.

3

No mīklas saveļ nelielas bumbiņas - ~ 1,5 cm diametrā. Liek uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru, drusku saplacina. Cep 13 – 15 minūtes.

4

Ik divas bumbiņas ar apelsīnu marmelādes palīdzību salipina kopā.

5

Glazūru izkausē ūdens peldē, ar to pārklāj cepumus.

6

Izkausē pilnpiena glazūru, iepilda saldējamā maisiņā, kam nogriež nelielu stūrīti, ar glazūru uzzīmē gaišākas svītras uz nožuvušajiem cepumiem.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!