Foto: Shutterstock
Brīnišķīgs brīvdienu brokastu gardums - gaisīgas un vienkāršas vēja kūkas jeb "popover". To cepšanai izmanto īpašu olu mīklu, tās cep kēksiņu formiņās un cepoties maizīte uzpūšas un izceļas augstu gaisā, veidojot tukšu vidu. Maizīti pēc tam var plēst uz pusēm, apsmērējot ar sviestu vai ievārījumu. No dotā produktu daudzuma sanāks 12 vēja kūkas.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

700 mlpiens600 gmilti1.5 TKsāls1 TKcepamais pulveris6 lielas olas sviests (pannas iesmērēšanai) ZEMEŅU SVIESTAM:75 gsviests (istabas temperatūrā)100 mlzemeņu ievārījums

Sagatavošana

1

Katliņā ielej pienu un sasilda viegli siltu, noliek malā. Lielā bļodā iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri, samaisa.

2

Lielā miksera traukā iesit olas un ar mikseri sakuļ, līdz veidojas gaišas putas. Turpinot kult, lēnām pievieno silto pienu. Olu un piena maisījumu pamazām pievieno miltiem, samaisot gludu, samērā šķidru mīklu. Apsedz bļodu ar pārtikas plēvi un atstāj istabas temperatūrā mīklu atpūsties uz 1 stundu.

3

Apmēram 15 - 30 minūtes (atkarībā kāda kuram cepeškrāsns), pirms mīklas "atpūtas" stunda būs pagājusi, sāk sildīt cepeškrāsni uz 220ºC. Sagatavo kēksiņu formiņas, tās iesmērējot ar mīkstu sviestu vai eļļu. Tā kā Amerikā ir speciālas popover pannas, tad kēksiņu formiņās mīklu ieteicams liet tikai katrā otrā iedobē, jo maizītēm ir vajadzīga vieta, kur pūsties.

4

Mīklu salej kēksiņu formiņās gandrīz līdz augšai. Liek pannu karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Pēc tam karstumu samazina līdz 180ºC un turpina cept apmēram 30 minūtes, līdz maizītes izcepušās un iegūst skaistu, zeltainu toni.

5

Tikmēr sajauc zemeņu sviestu. Ar mikseri sakuļ sviestu, līdz veidojas gaišs, gaisīgs krēms. Turpinot kult, pievieno ievārījumu. Kuļ, līdz veidojas vienmērīgs, gluds krēms. Amerikāņi savas vēja kūkas pasniedz siltas.

Šīs vienkāršās vēja kūciņas var arī glazēt ar pūdercukura glazūru (sajauc pūdercūkuru ar nedaudz piena, līdz veidojas šķidra glazūra).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!