Viltotā burkānkūka no ananasiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
14 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai (18x25 cm forma):
250 ml
250 ml augu eļļa
augu eļļa
4
4 olas
olas
400 g
400 g muskovado cukurs
muskovado cukurs
300 g
300 g milti
milti
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
šķipsna
šķipsna muskatrieksts
muskatrieksts
šķipsna
šķipsna maltas krustnagliņas
maltas krustnagliņas
60 g
60 g pekanrieksti
pekanrieksti
200 g
200 g konservēti ananasi gabaliņos
konservēti ananasi gabaliņos
Glazūrai:
30 g
30 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
125 g
125 g pūdercukurs
pūdercukurs
1/2 TK
1/2 TK vaniļas pasta vai ekstrakts
vaniļas pasta vai ekstrakts
1
1 apelsīna miziņa
apelsīna miziņa
2 ĒK
2 ĒK kļavu sīrups
kļavu sīrups
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Garšām bagātīga kūka, kas pagatavota no konservētiem ananasiem, brūnā cukura un citām gardām lietām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

    Eļļu ielej virtuves kombainā, pievieno olas un Muskovado cukuru. Visu kārtīgi samaisa. Pēc tam piesijā miltus, cepamo pulveri, kanēli un muskatriekstu. Mīklai pievieno arī sasmalcinātus pekanriekstus un apelsīnus. Visu kārtīgi samaisa.

    Mīklas masu ielej ietaukotā kūkas formā un liek cepeškrāsnī cepties 50-60 minūtes.

    Kamēr kūka cepas, gatavo glazūru. Vispirms sajauc sviestu ar 30 gramiem pūdercukura un vaniļas pastu. Sviesta un pūdercukura masu ar mikseri saputo, līdz tā ir gaisīga.

    Atlikušo pūdercukuru sajauc ar pāris ēdamkarotēm ūdens, lai pūdercukura masa būtu viegli plūstoša. Pūdercukura glazūru pārlej konditorejas tūtā.

    Glazē kūku – vispirms uz tās uzziež sviesta un pūdercukura glazūru. Tad virsū ar veiklām kustībām uzspiež pūdercukura un ūdens glazūru. Kad tas izdarīts, kūku apbārsta ar apelsīna miziņu, bet tad uzpilina tai virsū kļavu sīrupu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form