Foto: Shutterstock
Lieldienu laikā jācep viss, kas apaļš un simbolizē sauli. Vai gan var atrast vēl saulaināku gardumu par apaļajām biezpienmaizītēm – tās ir kā mazas saulītes. Apaļās biezpienmaizītes bieži cep no rauga mīklas, taču Ukrainā, kur šīs maizītes ir lielā cieņā, tās cep no ātri pagatavojamas mīklas bez rauga.
90Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĪKLAI:2.5 glāzesmilti80 gsviests0.66 glāzesilts ūdens0.5 gab.citrona sula1 gab.ola pēc garšassāls BIEZPIENA PILDĪJUMAM:360 gbiezpiens50 gsviests2 gab.olas0.66 glāzeskābais krējums2 ĒKcukurs16 gvanilīncukurs2 ĒKmilti pēc garšassāls PĀRSMĒRĒŠANAI:1 gab.ola

Sagatavošana

1

Saputo olu ar sāli.

2

Saputo istabas temperatūras sviestu, pievieno saputoto olu, piespiež citrona sulu un pa daļām pievieno miltus un ūdeni.

3

Samīca mīklu, saveļ mīklas desu un sagriež gabalos, tā, lai no gabala sanāk viena maizīte.

4

No katra gabala saveļ mīklas bumbu, saplacina to un liek uz cepamās plāts. Ar glāzi – katrā mīklas aplītī iespiež padziļinājumu. Maliņas apsmērē ar sakultu olu.

5

Sagatavo biezpiena pildījumu. Izkausē sviestu. Biezpienu izberž caur sietu, pierīvē citrona miziņu, pievieno izkausēto sviestu, krējumu, cukuru, vanilīncukuru, olas, sāli, miltus. Ja vēlas, var pievienot izmērcētas, miltos apviļātas rozīnes. Visu kārtīgi izmaisa. Pilda mīklas aplīšus.

6

Maizītes cep 220 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes vai līdz maizītes zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!