Grilētu jauno kabaču un baklažānu siltie salāti ar lazdu riekstiem un jogurta mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 baklažāns
baklažāns
2
2 gari cukīni
gari cukīni
 
lazdu riekstu eļļa
lazdu riekstu eļļa
30 g
30 g lazdu rieksti
lazdu rieksti
 
timiāna zariņi
timiāna zariņi
Pasniegšanai:
 
bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
 
rīvēta laima miziņa
rīvēta laima miziņa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Karstie salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Burvīgi siltie salāti ar cukīni un baklažāniem, kas fantastiski garšo kopā ar bezpiedevu jogurta mērci. Kraukšķīgumu maltītei piešķirs lazdu rieksti. Pats jaukākais – šo maltīti vari baudīt gan siltu, gan aukstu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Baklažānus un cukīni sagriež vidēji biezās, garās šķēlītēs, nazi novietojot nedaudz ieslīpi. Dārzeņus apslaksta aptuveni ar divām ēdamkarotēm lazdu riekstu eļļas.

    Visu liek uz karstas pannas un apbrūnina tā, lai dārzeņu šķēlītes kļūtu viegli brūnas. Kad tas izdarīts, dārzeņus servē uz šķīvjiem.

    Pēc tam pagatavo lazdu riekstu garnējuma mērci, pannā saberot rupji sasmalcinātus lazdu riekstus, aptuveni ēdamkaroti līdz divas ēdamkarotes lazdu riekstu eļļas un dažus timiāna zariņus.

    Mērci uzkarsē un ar karoti lej pa virsu apceptajiem baklažāniem un cukīni.

    Pasniedz kopā ar bezpiedevu jogurtu, kuram pievienota sarīvēta laima miziņa. Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form